Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τροφοδοσία

Τροφοδοσία

Επαγγελματικά οχήματα οικολογικού σχεδιασμού θα ξεφορτώνουν από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα

Είναι η ώρα εκείνη που βγαίνεις το πρωί από το σπίτι για να εργαστείς. Και θα πρέπει να βρεθείς στους δρόμους της πόλης για να φτάσεις στον προορισμό σου. Μόνο που εκείνη την ώρα, όπως και όλες τις ώρες της ημέρας, θα ζήσεις το ίδιο επεισόδιο από το σίριαλ της αστικής πραγματικότητας.

Σε κάθε τετράγωνο ένα μικρό, μεγάλο ή θηριώδες φορτηγό θα παραδίδει τρόφιμα, ποτά, ηλεκτρικά είδη, γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, άλευρα, πίτουρο και βρόμη, κανναβούρι για πτηνά, επιλεγμένες κροκέτες ποιότητας για κατοικίδια, άμμο για γάτες, πλαστικά στολίδια για τις μέρες των Χριστουγέννων.

Επαγγελματικά οχήματα οικολογικού σχεδιασμού θα ξεφορτώνουν από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα παραγγελίες των ηλεκτρονικών αγορών εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που η ζωή τους τσουλάει προς το χειρότερο σε αυτή την αθηναϊκή μεγαλούπολη. Παρέα τους έχουν τα απορριμματοφόρα του δήμου που ξεχύνονται τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής για να αδειάσουν τους κάδους των σκουπιδιών μας.

Και έτσι τα μέσα μεταφοράς κάπου θα κολλήσουν, τα ΙΧ θα περιμένουν τρία κόκκινα φανάρια μέχρι να προχωρήσουν, ενώ οι ταρίφες των ταξί θα καταβροχθίζουν στη μοναδική διαδρομή τον μηνιαίο προϋπολογισμό μετακινήσεων που είχαν οργανώσει οι άτυχοι επιβαίνοντες.

Σε αυτό το καθημερινό δρομολόγιο ατομικής ευθύνης φαίνεται ότι δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουμε το αυτονόητο ρυθμιστικό πρόγραμμα που ίσχυε έως και την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Ενα πρόγραμμα που όριζε τις ώρες τροφοδοσίας πολύ νωρίς, πριν από το ξύπνημα της πόλης. Και με έναν χωροταξικό σχεδιασμό που δημιουργούσε ειδικούς χώρους στάθμευσης των μεγάλων οχημάτων για να ξεφορτώνουν εμπορεύματα σε αποθηκευτικούς χώρους, στην πίσω πλευρά των καταστημάτων. Και ποτέ στην είσοδο όπου προορίζεται για τους πελάτες.

Ωστόσο μία πόλη δεν αρκεί να προβάλλει φωταψίες, πεζοδρομήσεις, έργα (ψευδο)συντήρησης του οδικού δικτύου για να κερδίσει πόντους εκσυγχρονισμού. Η σύγχρονη πόλη λειτουργεί μόνο όταν είναι παραγωγική. Οταν η κυκλοφορία των οδικών αρτηριών της δεν παθαίνει αλλεπάλληλες θρομβώσεις από τα συσσωρευμένα λεπτά του χρόνου των ανθρώπων που συγκεντρώνονται ανενεργά κάθε μέρα πάνω στο οδόστρωμα.

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024