Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα του Αλεξάνταρ Βούτσιτς λαμβάνει ποσοστό 47,1% στις εκλογές της Σερβίας, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς με καταμετρημένο το 50% των ψήφων.
Ο συνασπισμός των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων «Η Σερβία ενάντια στη βία», που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2023, έλαβε το 23,1% των ψήφων.
Οι Σοσιαλιστές το 6,8%, ο συνασπισμός των εθνικιστών «Ελπίδα» το 4,8%, το νεοσύστατο κόμμα «Η Φωνή του Λαού», του οποίου ηγείται ο γιατρός, αρνητής των εμβολίων, Μπράνιμιρ Νεστόροβιτς, έλαβε εξίσου 4,8%.
It’s election day in #Serbia! @OSCE Special Coordinator @ReinholdLopatka is observing the opening of a polling station in Belgrade. Observers have fanned out across the country for observation. pic.twitter.com/3ubAHygYu6
Αν επιβεβαιωθούν μέχρι το τέλος της καταμέτρησης τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Άνα Μπρνάμπιτς τότε το Σερβικό Προοδευτικό κόμμα καταλαμβάνει τις 129 από τις 250 έδρες στο κοινοβούλιο. Στην προηγούμενη βουλή κατείχε 120 έδρες.
Οι καταγγελίες για προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος
Σημειώνεται ότι η σερβική ΜΚΟ CRTA, η οποία καλύπτει περισσότερα από 2.000 εκλογικά τμήματα, κατήγγειλε ότι από νωρίς σήμερα Κυριακή 17 Δεκεμβρίου το πρωί φτάνουν λεωφορεία με ψηφοφόρους από την Βοσνία για να ψηφίσουν στον δήμο του Βελιγραδίου.
Εκτιμάται ότι πρόκειται για προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος στην πρωτεύουσα. Παρατηρητές της CRTA δέχτηκαν επίθεση σε χωριό της Βοϊβοντίνας από κουκουλοφόρους οι οποίοι κατέστρεψαν το αυτοκίνητο τους. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι δράστες συνελήφθησαν.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας