Όχι στη διαπραγμάτευση για το ζήτημα της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία λέει ακόμη μία φορά ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν στις δηλώσεις του κατά την άφιξή του στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ επισήμανε ότι δεν σχετίζεται κανένα ουγγρικό θέμα με αυτό της Ουκρανίας.
«Η διεύρυνση δεν είναι θεωρητικό ζήτημα», ανέφερε ο κ. Ορμπάν, αλλά υπάρχουν προϋποθέσεις. Όσον αφορά στην χρηματοδότηση της Ουκρανίας, σημείωσε, βραχυπρόθεσμα καλύπτεται από τον προϋπολογισμό, αλλά μακροπρόθεμα πρέπει να είναι έξω από αυτόν. Τέλος, σε σχέση με την Γεωργία ο Ούγγρος Πρωθυπουργός ανέφερε: «Η Γεωργία είναι εντάξει. Όλοι σας αγαπούν».
Από την Νορβηγία όπου βρίσκεται για να συναντήσει τους ηγέτες των βορειοευρωπαϊκών χωρών και να συζητήσει μαζί τους την συνέχιση της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ο πρόεδρος Ζελένσκι επανέλαβε ότι η ενίσχυση της αεροπορικής άμυνας της χώρας του αποτελεί προτεραιότητα.
H έκθεση της Κομισιόν για τις υποχρεώσεις της Ουκρανίας
Σε ότι αφορά την αξιολόγηση της επίτευξης των συστάσεων της Κομισιόν από την Ουκρανία, η έκθεση, σύμφωνα με τον σύμφωνα με τον EUobserver, ανέφερε ότι από τις επτά συστάσεις που έχουν ζητηθεί να εφαρμοστούν, έχουν γίνει μόνο τέσσερις από τις επτά.
Σε αυτές περιλαμβάνονται η νομοθετική μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, ο διορισμός αξιωματούχων κατά της διαφθοράς και η ευθυγράμμιση της βιομηχανίας μέσων ενημέρωσης της Ουκρανίας με τα πρότυπα της ΕΕ.
Ακόμη, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστηρίζει ότι μπορούν να γίνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη χώρα, και αυτό αποτελεί επίσης ανησυχία για την Ουγγαρία.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας