Αυτά έκαναν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στον πρώτο γυρο της Superleague
Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο της Superleague και to10.gr σας παρουσιάζει τα… πεπραγμένα των διεκδικητών του τίτλου.
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της Superleague και Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, βρίσκονται πολύ κοντά στις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίες.
Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος με 31 βαθμούς, ακολουθεί η ΑΕΚ με 30, τρίτος ο ΠΑΟΚ με 29 και στην τέταρτη θέση ο Ολυμπιακός με 29, έχοντας όμως -1 βαθμό και χάνοντας στα χαρτιά το ντέρμπι με τους «πράσινους».
Πάμε όμως να δούμε τι έκαναν οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου, στο τέλος του πρώτου γύρου, μετά από τις πρώτες 13 αγωνιστικές της Superleague.
Σχεδόν παρόμοια συγκομιδή γκολ και το… παράδοξο με την ευστοχία του Ολυμπιακού
Ολυμπιακός (33), Παναθηναϊκός (36, τα 3 είναι από το ντέρμπι αιωνίων που κατοχυρώθηκε στα χαρτιά) ΑΕΚ (23) και ΠΑΟΚ (29), όπως είναι φυσικό έχουν τις καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε 13 αγωνιστικές συνολικά 62 τελικές στον στόχο, εκ των οποίων οι 33 έγιναν γκολ, σε ποσοστό 53%. Συνολικά είχαν ποσοστό ευστοχίας στις τελικές τους προσπάθειες μόλις 39%, την ώρα που οι συνδιεκδικητές του είχαν 61% (Παναθηναϊκός), 42,7% (ΑΕΚ) και 55,9% (ΠΑΟΚ).
Κυριολεκτικά… μονομάχοι και οι τέσσερις!
Καλά νούμερα έχουν και στις αμυντικές τους λειτουργίες. Ολυμπιακός (12 τα 3 είναι από το ντέρμπι αιωνίων που έχασαν στα χαρτιά), Παναθηναϊκός (8), ΑΕΚ (9) και ΠΑΟΚ (10) έχουν δεχθεί τα λιγότερα γκολ και τα πηγαίνουν εξαιρετικά και στο κομμάτι των μονομαχιών.
Αναλυτικότερα, αμφότεροι κερδίζουν σχεδόν τις μισές τους μονομαχίες αφου οι «ερυθρόλευκοι» βγαίνουν νικητές στο 49,1% των μονομαχιών που δίνουν, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο 49,3%, αυτή του Ματίας Αλμέιδα στο 51,9% και ο Δικέφαλος του Βορρά στο 51,6%.
Την ίδια ώρα, οι τελικές που δέχονται δεν είναι πολλές. 31 ο Ολυμπιακός, 37 Παναθηναϊκός και ΑΕΚ και τις περισσότερες ο ΠΑΟΚ 46.
Υψηλή ευστοχία σε μεταβιβάσεις και ντρίπλες
Όπως είναι φυσικό, το «big-4» της Superleague δεν θα μπορούσε να μην έχει υψηλά νούμερα σε μεταβιβάσεις και ντρίπλες. Το καλύτερο ποσοστό εύστοχων μεταβιβάσεων έχει η ΑΕΚ με 87.4%, ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 85% και Ολυμπιακός με Παναθηναϊκό «ισοβαθμούν» με 83,6%.
Παράλληλα, στην ευστοχία των ντριπλών που επιχειρούν οι παίκτες τους ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με 54.5%, ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με 52%, ο Παναθηναϊκός με 48,6% και η ΑΕΚ με 47,6%.
Οι τέσσερις διεκδικητές είναι αρκετά κοντά σε όλους τους δείκτες των «Analytics» και αυτό αποτυπώνεται και στην βαθμολογία. Ο δεύτερος γύρος, αλλά και τα play offs αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού πιθανότατα έτσι θα φτάσουν μέχρι την γραμμή του τερματισμού.
Για τις απουσίες των Οσμάν και Χολμς μίλησε ο Εργκίν Αταμάν κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Ιταλία όπου την Πέμπτη αντιμετωπίζει την Αρμάνι Μιλάνο.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να εμπιστευτεί τον Ράφα Μπενίτεθ ως προπονητή αλλά και τον σύλλογο, όπως τόνισε ο Ισπανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την Πλζεν.
Στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, θα είναι τις επόμενες μέρες ο Μόντε Μόρις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του γνωστού Ιταλού ρεπόρτερ, Ματέο Αντρεάνι.
Live streaming: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε σε live streaming από το MEGA NEWS στις 14:30 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική της Water Polo League.