Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ-Λαμία 3-0: Τρίποντο με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντέλια

ΠΑΟΚ-Λαμία 3-0: Τρίποντο με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντέλια

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Τούμπα της Λαμίας με 3-0 – Κορυφαίος ο Κωνσταντέλιας, που σκόραρε το πρώτο γκολ του Δικεφάλου και είχε την ασίστ στο τρίτο.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα της Λαμίας με 3-0 στο γήπεδο της Τούμπας, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να πραγματοποιεί γεμάτη εμφάνιση με τον 20χρονο μεσοεπιθετικό να έχει γκολ και ασίστ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά πέτυχε τη τέταρτη συνεχόμενη νίκη του και έφτασε τους 29 βαθμούς, και βρίσκεται στη 2η θέση περιμένοντας το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη.

Αυτή ήταν η νίκη νούμερο 900 στην Τούμπα για τον ΠΑΟΚ. Ντεμπούτο για τον Μάρκος Αντόνιο, 4 μήνες μετά τον ερχομό του στη Θεσσαλονίκη.

Δυνατό ξεκίνημα οι γηπεδούχοι, γκολ από τον Κωνσταντέλια

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση, με διάθεση να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, με την Λαμία να οργανώνεται στην άμυνά της. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 12ο λεπτό όταν ο Τάισον σούταρε δυνατά με τη μπάλα να περνάει ψηλά άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Δικέφαλος του Βορρά απείλησε ξανά όταν μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Τόμας έκανε τη προβολή με τη μπάλα να φτάνει αδύναμα στον Κοσέλεφ. Στο 21’ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου άνοιξε το σκορ, με τον Τάισον να κάνει την ατομική προσπάθεια και να δίνει στον Κωνσταντέλια, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων για το 1-0, πετυχαίνοντας το τρίτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα.

Πίεση ψηλά και 2-0 από τον Ράφα Σοάρες

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει ψηλά, με τη Λαμία να μην μπορεί να σπάσει το πρέσινγκ. Στο 35ο λεπτό ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ. Ο Τόμας καθυστέρησε πάρα πολύ απέναντι στον Κοσέλεφ με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να διώχνει και στην συνέχεια ο Ντεσπόντοφ έκανε το σουτ με τον Τζανετόπουλο να κόβει πάνω στην γραμμή. Η Λαμία απείλησε πρώτη φορά στο 40’ όταν ο Μαρτίνεθ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα γκολ τους. Τομας και Κωνσταντέλιας συνεργάστηκαν ωραία, η μπάλα από τις κόντρες έφτασε στον Ράφα Σοάρες να πλασάρει για το 2-0.

Ανέβασε τις γραμμές της η Λαμία, 3-0 στην κόντρα ο ΠΑΟΚ

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και ανέβασε τις γραμμές τις προκειμένου να πιέσει το built-up του ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν δύο καλές στιγμές. Στο 49’ ο Κορνέζος σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, μετά από κόρνερ, η κεφαλιά όμως που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Καρλίτος σούταρε δυνατά, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει σταθερά. Όμως οι φιλοξενούμενοι άφησαν με αυτό το τρόπο περισσότερους χώρους στην άμυνα, και με αυτόν τον τρόπο δέχτηκαν και τρίτο γκολ. Ο Κωνσταντέλιας κινήθηκε στον άξονα, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Σάστρε με τον Ισπανό μπακ να πλασάρει ιδανικά για το 3-0.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον ΠΑΟΚ να κάνει διαχείριση στο ευρύ προβάδισμά του. Στο 61′ η Λαμία έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Καρλίτος να βρίσκει στη πλάτη της άμυνας τον Τσιλούλη, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Κοτάρσκι αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε λίγο άουτ.

Η επόμενη μεγάλη στιγμή στο ματς ήρθε στο 78′, με τον Σαμάτο να κάνει ωραία προσπάθεια και να βρίσκει μέσα στη περιοχή τον Τάισον, ο οποίος σούταρε δυνατά, όμως ο Κοσέλεφ έδιωξε εντυπωσιακά. Στη συνέχεια της φάσης, ο Ντεσπότοφ γύρισε στον Οζντόεφ ο οποίος πλάσαρε λίγο άουτ από πλεονεκτική θέση. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης η Λαμία απείλησε δύο φορές, με τον Τσιλιανίδη να σουτάρει λίγο άουτ στη πρώτη περίπτωση και τον Κοτάρσκι να αποκρούει το πλασέ του Σαντάνα στη δεύτερη.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ραφά Σοάρες, Μιχαηλίδης, Έκονγκ, Σάστρε (Λύρατζης 83’), Σβαμπ (Μάρκος Αντόνιο 76’), Τσιγγάρας (Οζντόεφ 70’), Κωνσταντέλιας (Τζίμας 83’), Τάισον, Ντεσπόντοφ, Μπράντον (Σαμάτα 70’).

Λαμία: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανδάρης, Σαντάνα (Μάλτσι 59’), Μαρτίνεθ (Τόσιτς 59’), Σλίβκα, Τσιλούλης, Καρλίτος (Λόγκο 72’).

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024