Το ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε ο Γεραπετρίτης για τα ελληνοτουρκικά – «Ναι» στο διάλογο, με προϋποθέσεις
Στη συνάντηση, το ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην πάγια εθνική θέση ότι ο διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να αφορά σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας ή σε αναθεωρητικές αιτιάσεις της Άγκυρας
Συνάντηση ενημέρωσης για το επικείμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, είχε την Παρασκευή ο υπεύθυνος του Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Χάρη Δημακαρέα.
Κατά τη συνάντηση αναγνωρίστηκε για μία ακόμα φορά η ανάγκη ύπαρξης ανοικτού διαύλου επικοινωνίας με την Τουρκία, καθώς και της διεξαγωγής διαλόγου με δεσμευτική ατζέντα και χρονοδιάγραμμα.
Εκτός διαλόγου αλυτρωτικές και αναθεωρητικές αιτιάσεις της τουρκικής πλευράς, λέει το ΠΑΣΟΚ
Ενός διαλόγου που, όμως, για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πρέπει να δομείται πάνω σε δύο θεμελιώδεις προϋποθέσεις, όπως επισημάνθηκε: τον αμοιβαίο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την οριστική εγκατάλειψη της επιθετικής ρητορικής από την Άγκυρα.
«Ο διάλογος δεν μπορεί να αφορά σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας»
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην πάγια εθνική θέση ότι ο διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να αφορά σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας ή σε αλυτρωτικές και αναθεωρητικές αιτιάσεις της τουρκικής πλευράς.
Επίσης, ζητήθηκε ενημέρωση για τα επόμενα βήματα του πολιτικού διαλόγου, της θετικής ατζέντας και των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
Στο περιθώριο της συνάντησης, συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, μεταξύ των οποίων το αίτημα της οριστικής επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα και η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια.
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442