Σπύρος Φωκάς: Σήμερα η κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών
Θα οδηγηθεί στο κρεματόριο Ριτσώνας για αποτέφρωση.
Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι, στον αγαπημένο ηθοποιό Σπύρο Φωκά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Η κηδεία του ηθοποιού θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η σορός του θα βρίσκεται στην αίθουσα πολιτικής κηδείας από 12.00 μμ έως 14.00 μμ.
Εν συνεχεία, θα οδηγηθεί στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας για αποτέφρωση, σύμφωνα με την επιθυμία του. Αντί στεφάνων η οικογένεια του ηθοποιού επιθυμεί να γίνουν δωρεές στον σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ».
Η μάχη με τον καρκίνο
Ο Σπύρος Φωκάς έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή τα τελευταία χρόνια, με την αγαπημένη του σύζυγο, Λίλιαν Φωκά να ενημερώνει για την πορεία της υγείας του, μέσα από αναρτήσεις στα social media, αλλά και δηλώσεις στον Τύπο.
Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2021 όταν η σύζυγός του διαπίστωσε ότι ο ηθοποιός κάθε μέρα που περνούσε ήταν και πιο καταβεβλημένος. Αποτέλεσμα ήταν η άμεση μεταφορά του από το σπίτι του στο Καλαμάκι Κορινθίας στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Εκεί διαπιστώθηκε ότι τα αιμοπετάλιά του Σπύρου Φωκά ήταν πολύ πεσμένα με τον ηθοποιό να μένει για αρκετό διάστημα στο νοσοκομείο.
Το φετινό καλοκαίρι η κατάσταση της υγείας του ηθοποιού επιδεινώθηκε, όταν κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, η φωτιά άρχισε να πλησιάζει και να απειλεί το σπίτι του στην περιοχή του Καλαμακίου στην Κόρινθο. Λίγα 24ωρα μετά στις 10 Νοεμβρίου η σύζυγος του Σπύρου Φωκά ανακοίνωσε στα social media ότι ο σπουδαίος ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)





























































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442