Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: «Ο αριθμός των θυμάτων στη Γάζα δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά», λέει ο Γκουτέρες
«Είναι σημαντικό να δώσουμε στο Ισραήλ να καταλάβει ότι είναι ενάντια στα συμφέροντά του να βλέπουμε καθημερινά τη φρικτή εικόνα των δραματικών ανθρωπιστικών αναγκών», δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες.
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες είπε σήμερα, Τετάρτη ότι ο αριθμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας δείχνει ότι κάτι «σαφώς δεν πάει καλά» με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον των μαχητών της Χαμάς.
«Υπάρχουν παραβιάσεις από τη Χαμάς όταν χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες. Αλλά αν δει κανείς τον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, σαφώς κάτι δεν πάει καλά», είπε ο Γκουτέρες στο φόρουμ NEXT του πρακτορείου Reuters.
Το Ισραήλ ορκίστηκε να εξαλείψει τη Χαμάς, την οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, μετά την επίθεση μαχητών της στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, όπου σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι και απήχθησαν περισσότεροι από 240.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι 10.569 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Το 40% των θυμάτων είναι παιδιά.
«Είναι σημαντικό να δώσουμε στο Ισραήλ να καταλάβει ότι είναι ενάντια στα συμφέροντά του να βλέπουμε καθημερινά τη φρικτή εικόνα»
«Είναι επίσης σημαντικό να δώσουμε στο Ισραήλ να καταλάβει ότι είναι ενάντια στα συμφέροντά του να βλέπουμε καθημερινά τη φρικτή εικόνα των δραματικών ανθρωπιστικών αναγκών του παλαιστινιακού λαού. Αυτό δεν βοηθά το Ισραήλ, σε ό,τι αφορά την παγκόσμια κοινή γνώμη», σχολίασε ο Γκουτέρες.
Ο γενικός γραμματέας συνέκρινε τον αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν στη Γάζα με τον απολογισμό άλλων συγκρούσεων σε όλον τον κόσμο που καταγράφει ο Οργανισμός κάθε χρόνο.
«Κάθε χρόνο, ο υψηλότερος αριθμός παιδιών που σκοτώνονται από οποιονδήποτε από τους παράγοντες σε όλες τις συρράξεις στις οποίες γινόμαστε μάρτυρες ανέρχεται, το μέγιστο, σε εκατοντάδες. Μέσα σε μερικές ημέρες έχουμε στη Γάζα χιλιάδες και χιλιάδες νεκρά παιδιά, κάτι που σημαίνει ότι κάτι είναι σαφώς λάθος όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις» τόνισε.

Αντόνιο Γκουτέρες
Η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για τα παιδιά θύματα σε ένοπλες συρράξεις περιλαμβάνει μια «λίστα της ντροπής», όπου καταγγέλλονται τα μέρη εκείνα που μετέχουν σε συγκρούσεις με την ελπίδα ότι θα τα ωθήσει να εφαρμόσουν μέτρα για την προστασία των παιδιών. Η λίστα αυτή ήταν επί μακρόν αμφιλεγόμενη, καθώς διπλωμάτες έλεγαν ότι το Ισραήλ ασκούσε πιέσεις για να μην περιληφθεί σε αυτήν.
Η επόμενη έκθεση αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα στα μέσα του επόμενου έτους.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- «Εύχομαι κανείς να μην περάσει αυτό που έπαθα»: Τι δήλωσε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης για την περιπέτεια της υγείας του
- Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]
- Τραμπ: Κατηγορεί για «προδοσία» τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Μόντε Μόρις (vid)
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)









![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)

























![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)


![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)



![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442