Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Δραματικό μήνυμα Γκουτέρες για τη Γάζα - «Μετατρέπεται σε νεκροταφείο παιδιών»

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Δραματικό μήνυμα Γκουτέρες για τη Γάζα – «Μετατρέπεται σε νεκροταφείο παιδιών»

«Εκατοντάδες κορίτσια και αγόρια σκοτώνονται και τραυματίζονται καθημερινά», είπε χαρακτηριστικά ο Αντόνιο Γκουτέρες μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα του ΟΗΕ.

Έκκληση σε δραματικούς τόνους για επείγουσα ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποιώντας ότι «μετατρέπεται σε νεκροταφείο παιδιών».

«Εκατοντάδες κορίτσια και αγόρια σκοτώνονται και τραυματίζονται καθημερινά», είπε χαρακτηριστικά ο Αντόνιο Γκουτέρες.

«Η εξελισσόμενη καταστροφή καθιστά την ανάγκη για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός όλο και πιο επείγουσα κάθε ώρα που περνάει», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην έδρα του ΟΗΕ.

Ο Γκουτέρες ανέφερε ότι οι εναέριοι βομβαρδισμοί και οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα, «πλήττουν αμάχους, νοσοκομεία, καταυλισμούς προσφύγων, τζαμιά, [μια] εκκλησία και εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων καταφυγίων».

«Ταυτόχρονα, η Χαμάς και άλλοι μαχητές χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες και συνεχίζουν να εκτοξεύουν ρουκέτες αδιακρίτως εναντίον του Ισραήλ», συνέχισε.

«Περισσότεροι δημοσιογράφοι φέρονται να έχουν σκοτωθεί σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων από ό,τι σε οποιαδήποτε σύγκρουση εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες. Περισσότεροι εργαζόμενοι των Ηνωμένων Εθνών σε υπηρεσίες βοήθειας έχουν σκοτωθεί από ό,τι σε οποιαδήποτε συγκρίσιμη περίοδο στην ιστορία του οργανισμού μας», τόνισε.

«Η προστασία των αμάχων πρέπει να είναι υψίστης σημασίας και ανησυχώ βαθύτατα για τις σαφείς παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου»

Αντόνιο Γκουτέρες

«Θρηνώ τους 89 συναδέλφους μας του Γραφείο Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) που σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί από αυτούς μαζί με μέλη της οικογένειάς τους», υπογράμμισε.

«Ο εφιάλτης στη Γάζα είναι κρίση της ανθρωπότητας»

«Ο εφιάλτης στη Γάζα είναι κάτι περισσότερο από μια ανθρωπιστική κρίση, είναι μια κρίση της ανθρωπότητας», δήλωσε ακόμα ο επικεφαλής του ΟΗΕ.

«Κανείς δεν είναι ασφαλής» τόνισε προσθέτοντας ότι καταδίκασε την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και ζήτησε την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα.

«Χωρίς καύσιμα, τα νεογέννητα μωρά στις θερμοκοιτίδες και οι ασθενείς θα πεθάνουν»

«Η προστασία των αμάχων πρέπει να είναι υψίστης σημασίας. Ανησυχώ βαθύτατα για τις σαφείς παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου που παρακολουθούμε. Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: κανένα μέρος σε μια ένοπλη σύγκρουση δεν είναι υπεράνω του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», υπογράμμισε χωρίς πάντως να κατονομάζει το Ισραήλ.

Ο Γκουτέρες επανέλαβε ότι η βοήθεια που έχει περάσει από την Αίγυπτο στη Γάζα, απέχει πολύ από το να καλύψει τις ανάγκες των Παλαιστινίων που είναι εγκλωβισμένοι.

Ζήτησε επίσης να επιτραπεί η είσοδος καυσίμων στον βομβαρδισμένο παλαιστινιακό θύλακα: «Χωρίς καύσιμα, τα νεογέννητα μωρά στις θερμοκοιτίδες και οι ασθενείς που βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη θα πεθάνουν».

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024