Κοριοί: Ανησυχία για την εξάπλωσή τους στην Ελλάδα – Τι λένε ειδικοί
Τι προκαλεί το τσίμπημα του κοριού
Ανησυχία προκαλεί και στην Ελλάδα η έξαρση εμφάνισης κοριών στο Παρίσι, καθώς πέραν του ότι οι κοριοί ταξιδεύουν με τους τουρίστες, φαίνεται πως έχουν παρατηρηθεί ήδη αρκετά κρούσματα στις τουριστικές περιοχές της χώρας μας.
«Τα τελευταία χρόνια έχουμε αρκετούς κοριούς στην Αθήνα και όσο πάνε αυξάνονται. Είναι ένα πολύ δύσκολο έντομο στην αντιμετώπισή του», αναφέρει ο Βλάσσης Μπισμπίκης, γεωπόνος, μέλος ΔΣ ΣΕΑΜΕ, μιλώντας στο MEGA.
Οι κοριοί εντοπίζονται κυρίως κατά τη θερινή περίοδο όπου υπάρχει αυξημένη ροή πληθυσμού και όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε τουριστικές περιοχές.
«Οι κοριοί είναι έντομα τα οποία μπορεί να μεταφέρονται και με ενδύματα και με αποσκευές».
Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, το τσίμπημα του κοριού είναι σαν το τσίμπημα του κουνουπιού, όμως προκαλεί πολύ πιο έντονη φαγούρα.
Πανικός στη Γαλλία
Ο πανικός έχει ξεκινήσει από το Παρίσι όπου κοριοί έχουν κατακλύσει σπίτια, ξενοδοχεία, ακόμα και μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία και το μετρό.
Στο Παρίσι είναι παντού. Στους κινηματογράφους, τα νοσοκομεία και τα τρένα.
Η χώρα δίνει αγώνα για να εξαφανίσει τους κοριούς, μερικούς μόλις μήνες από την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Τα στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας προκαλούν τρόμο, καθώς δείχνουν ότι στη Γαλλία περισσότερο από ένα στα δέκα νοικοκυριά έχουν πληγεί από κοριούς τα τελευταία πέντε χρόνια.
Βρετανικά ΜΜΕ μάλιστα αναφέρουν ότι οι κοριοί της Γαλλίας έχουν ήδη ταξιδέψει στο Λονδίνο.
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
- Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα – Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
- Ο μύθος ότι η Δημοκρατία και η πολιτική υποφέρουν από κόπωση – Το παράδειγμα της Γαλλίας
- Κακοκαιρία Byron: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κόκκινος συναγερμός για πολλές περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442