Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Παρισιού 2024: Πώς θα τους επηρεάσουν οι κοριοί;

Ολυμπιακοί Παρισιού 2024: Πώς θα τους επηρεάσουν οι κοριοί;

Οι κοριοί επανέφεραν το σύστημα καταγραφής κρουσμάτων «α λα covid»

Την επιστροφή των υγειονομικών αρχών στην καταγραφή επιβεβαιωμένων και μη κρουσμάτων φέρνουν οι κοριοί στη Γαλλία. Μετά τα viral βίντεο στα social media που απεικόνιζαν τους μικροσκοπικούς κοριούς να σέρνονται στα καθίσματα του μετρό και των συρμών του TGV, αλλά και στους διαδρόμους των νοσοκομείων στη Γαλλία, η αντίδραση των αρχών ήταν άμεση, με τον όμιλο σιδηροδρόμων SNCF να δεσμεύεται ότι αμέσως μετά το πρώτο περιστατικό, εφαρμόζει το αυστηρό πρωτόκολλο απεντόμωσης, ενώ συνεχίζει τους προληπτικούς καθαρισμούς κάθε 60 μέρες.

Μάλιστα κατόπιν του αιτήματος για «εθνικό σχέδιο δράσης» της Δημάρχου των Παρισίων Αν Ινταλγκό, που ετοιμάζεται να υποδεχτεί επισκέπτες από όλο τον κόσμο ενόψει των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, η κυβέρνηση επενέβη για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να καθησυχάσει τις ανησυχίες θεσμικών φορέων και των πολιτών.

Η πρωτοφανής και ασυνήθιστη αυτή υγειονομική κρίση οδήγησε σε έκτακτη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Μεταφορών Clement Beaune και των φορέων εκμετάλλευσης των μέσων μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένης της RATP, η οποία διαχειρίζεται το μετρό, το τραμ και τα λεωφορεία του Παρισιού.

«Είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά, χωρίς ψυχώσεις και χωρίς ταμπού ή άρνηση της σοβαρότητας της κατάστασης», δήλωσε ο Beaune.

«Δεν υπάρχει έξαρση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ούτε κάποιος κίνδυνος, αφού ερευνούμε και αντιμετωπίζουμε κάθε περιστατικό. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε κάθε φορά».

Πρωτοφανής και ασυνήθιστη αυτή υγειονομική κρίση

Ο Beaune δήλωσε ότι ζήτησε από τους φορείς εκμετάλλευσης των δημόσιων μεταφορών να δημοσιεύουν στοιχεία σε τριμηνιαία βάση με τα κρούσματα που έχουν επισημανθεί και με εκείνα που έχουν επιβεβαιωθεί. Τα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση των επεισοδίων με κοριούς έχουν επίσης επικαιροποιηθεί, ενώ έχουν ενισχυθεί, ώστε να διασφαλιστεί ότι η αντίδραση των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας θα είναι άμεση όποτε εμφανίζονται πραγματικά κρούσματα.

Όλα στο φως

Παρόλο που δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι οι μολύνσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, το θέμα έχει αποκτήσει πολιτικό πρόσημο στη Γαλλία, η οποία φιλοξενεί επί του παρόντος το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι από τον Ιούλιο.

Η πρωθυπουργός Elisabeth Borne δήλωσε ότι «η κυβέρνηση εργάζεται για την εξεύρεση μακροπρόθεσμων λύσεων για την ανίχνευση των μολύνσεων και την υποστήριξη όσων έχουν πληγεί», την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Υγείας συνιστά στους ταξιδιώτες να επιθεωρούν τα κρεβάτια των ξενοδοχείων, ενώ πρότεινε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν αγοράζουν μεταχειρισμένα έπιπλα ή στρώματα.

Μεταξύ 2017 και 2022, περισσότερα από ένα στα 10 σπίτια στη Γαλλία είχαν μολυνθεί από κοριούς, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων, περιβάλλοντος και υγείας της χώρας, με συνολικό κόστος 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ (1,47 δισεκατομμύρια δολάρια).

Πηγή ΟΤ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024