Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι: Οι κοριοί έφεραν πολιτική κρίση στην Γαλλία

Παρίσι: Οι κοριοί έφεραν πολιτική κρίση στην Γαλλία

Ανησυχία και κακή φήμη προκαλεί στην Γαλλία η αύξηση της παρουσίας των κοριών οι οποίοι επιδεικνύουν απίστευτη αντοχή στα παρασιτοκτόνα.

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες εν όψει, η Γαλλία και ακόμα περισσότερο η διοργανώτρια πόλη του Παρισιού αναμένεται να βρεθεί στα όρια της δυσφήμησης, καθώς 1 στα 10 σπίτια της Γαλλίας έχει κοριούς, ενώ το Παρίσι αντιμετωπίζει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Μάλιστα το πρόβλημα διαρκεί εδώ και δεκαετίες. Η αλήθεια όμως είναι πως οι κοριοί έχουν στην πλάτη τους εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης και όμως επιβιώνουν.

Τα σημεία που μολύνονται παραμένουν σταθερά στο 90% των καταγεγραμμένων περιπτώσεων

Ά Κοριοί όπως À Paris

Οι κοριοί είχαν εξαλειφθεί από την Γαλλία τη δεκαετία του ’50 αλλά έχουν επιστρέψει πιο ανθεκτικοί, πίνοντας το αίμα ντόπιων και τουριστών, δυσφημίζοντας το Παρίσι. Οι κοριοί πολλαπλασιάζονται με ταχύ ρυθμό, ιδιαίτερα σε ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, youth hostels και εξαιτίας του διαμοιρασμού κατοικιών από πλατφόρμες όπως το AirBnb. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στην μη σταθερή διαμονή -για παράδειγμα από μια οικογένεια- η οποία και θα καθάριζε ένα σπίτι από τα ενοχλητικά έντομα. Ο μαζικός τουρισμός και ο παγκοσμιοποιημένος τουρισμός συντελεί σε ένα βαθμό στην αύξηση των κρουσμάτων, αλλά ακόμα χειρότερο είναι πως ένα ενδημικό πρόβλημα της Γαλλίας και του Παρισιού, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα από το διάστημα 2017 έως το 2022 τα γαλλικά νοικοκυριά ξόδεψαν κατά μέσο όρο 866 ευρώ τον χρόνο για να απαλλαγούν από τους κοριούς. Για να γίνει ακόμα πιο ειδικό το ποσό οι Γάλλοι ξοδεύουν 230 εκάτ. ευρώ τον χρόνο για να απαλλαγούν από τα ζωύφια που βασανίζουν τους Γάλλους ιδιαίτερα στον ύπνο τους, σε παιδικούς σταθμούς και τα ΜΜΜ.

Παρίσι. Έρωτας, ρομάντζο, κρασί, κοριοί

Ακόμα χειρότερο είναι το πρόβλημα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου κυριολεκτικά πιάσανε κοριούς, με ιδιαίτερη προτίμηση στα καθίσματα. Με αποτέλεσμα πολλοί ντόπιοι και τουρίστες να στέκονται όρθιοι στα ΜΜΜ. Οι τουρίστες δεν λησμονούν να βγάλουν φωτογραφίες με τους μικροσκοπικούς οικοδεσπότες τους που τους «γαζώνουν» μέρα και νύχτα, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη δυσφήμηση στον γαλλικό τουρισμό μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Δικαίως.

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπον έχει ήδη ανακοινώσει πως οι λειτουργοί δημοσίων μέσων μεταφοράς θα περάσουν από σεμινάρια για την αντιμετώπιση των κοριών, ενώ δημοτικοί σύμβουλοι του Παρισιού ζήτησαν από την Πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπόρν να συστήσει ειδική ομάδα αντιμετώπισης κοριών!

Δεκάδες ειδικοί ποστάρουν ή αναρτούν βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με αντίμετρα εναντίον των κοριών, που θα τους βρείτε (σ.σ. ραφές στρωμάτων, πλαίσιο κρεβατιού, καθίσματα) και γενικά είναι ζήτημα που κατά καιρούς γνωρίζει εξάρσεις στον γαλλικό και τον παγκόσμιο τύπο.

Πηγές: ANSES (Γαλλική υπηρεσία σε ευθύνη σε τρόφιμα, περιβάλλον, υγειονομικά ζητήματα και την ασφάλεια), Guardian.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024