Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Streaming: Αυτή είναι η πλατφόρμα που ακυρώνει τις περισσότερες σειρές

Streaming: Αυτή είναι η πλατφόρμα που ακυρώνει τις περισσότερες σειρές

Η λίστα των streaming με τις περισσότερες ακυρώσεις σειρών.

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει μια σειρά στο Netflix, έχεις κολλήσει με τα επειδόσια και ξαφνικά «κόβεται» στη μέση; Αναρωτιέσαι ποιο θα ήταν το τέλος της αγαπημένης σου σειράς και τα βάζεις με το Netflix που δεν αφήνει τους συνδρομητές της να δουν τη συνεχεια της ιστορίας.

Έρευνα που πραγματοποίησε το περιοδικό Variety δείχνει ότι η πραγματική εικόνα είναι αρκετά διαφορετική, με το Netflix να βρίσκεται στην πέμπτη θέση των «τσεκουριών» στις πλατφόρμες streaming. Μάλιστα, οι αριθμοί που αφορούν τις πλατφόρμες δεν είναι πολύ διαφορετικοί από εκείνους για την παραδοσιακή τηλεόραση, καθώς παντού ισχύει η ίδια αρχή: Αν μια εκπομπή έχει υψηλή τηλεθέαση σε σχέση με το κόστος παραγωγής της, ανανεώνεται. Αν όχι, ακυρώνεται.

Η έρευνα με τον τίτλο «The Show Must Go Off» αφορά πλατφόρμες και κανάλια με έδρα της ΗΠΑ και κάλυψε όλες τις σειρές (μυθοπλασίας και μη) που ακυρώθηκαν μεταξύ του 2020 και της 8ης Αυγούστου 2023.

Σύμφωνα με το γράφημα, οι μεγάλες πλατφόρμες streaming (Netflix, Hulu, Disney+, Amazon Prime Video, Max, Apple TV+, Peacock, Paramount+) είχαν συνολικά ένα ποσοστό ακύρωσης 12,2% – όχι πολύ υψηλότερο από το 10,8% της γραμμικής τηλεόρασης. Ενώ η πιο «βίαια» πλατφόρμα όσον αφορά τις ακυρώσεις ήταν το Max (πρώην HBO Max), με ποσοστό 26,9%. Ένα μεγάλο μέρος του περιεχομένου της πλατφόρμας αποσύρθηκε μετά τη συγχώνευση της Warner Bros. με την Discovery το 2022, ενώ σε προσπάθεια να μειωθούν τα χρέη κόπηκαν και πρωτότυπες σειρές του HBO όπως το «Westworld».

Το Netflix είναι μόλις πέμπτο στη λίστα με τις περισσότερες ακυρώσεις σειρών.

Η έρευνα «The Show Must Go Off» αφορά πλατφόρμες και κανάλια με έδρα της ΗΠΑ.

Ακολουθούν οι πλατφόρμες Disney+ (21,1%), Paramount+ (16,9%) και Hulu (15,2%), για να φτάσουμε στο Netflix (10,2%), που έχει τη φήμη του «μεγάλου τσεκουριού». Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια οι ακυρώσεις σειρών όπως οι «1899», «Cowboy Bebop», «Mindhunter», «Uncoupled», «Sex/Life» (και πολλές ακόμα) προκάλεσαν αρκετό θόρυβο, όμως το ποσοστό ακυρώσεων είναι μικρό αν υπολογίσει κανείς τον τεράστιο όγκο πρωτότυπου περιεχομένου που έχει το Netflix συγκριτικά με τις υπόλοιπες πλατφόρμες.

Μάλιστα, το Netflix είναι η μοναδική από τις οκτώ πλατφόρμες streaming της έρευνας που μείωσε το ποσοστό ακύρωσης κάθε χρόνο από το 2020 έως το 2023. Οι πλατφόρμες Peacock (10%), Prime Video (9%) και Apple TV+ (4,9%) είχαν τα χαμηλότερα ποσοστά ακύρωσης, αλλά και πολύ λιγότερο περιεχόμενο σε σχέση με τις υπόλοιπες. Τέλος, όταν εξετάζουμε τον συνολικό αριθμό των σειρών που ακυρώθηκαν σε πλατφόρμες streaming και γραμμική τηλεόραση, δεν υπάρχει σημαντική διαφορά. Όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα, υπήρξαν 221 ακυρώσεις στις οκτώ εξεταζόμενες πλατφόρμες την περίοδο 2020-2023, σε σύγκριση με 193 στη γραμμική τηλεόραση.

Sports in

Με Παπανικολάου στο Game 3 ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Παπανικολάου θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει του Game 3 με τη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024