Market Pass: Τρίμηνη παράταση έως τον Οκτώβριο
2,8 εκατομμύρια νοικοκυριά αναμένεται να επωφεληθούν από το Market Pass
Τρίμηνη παράταση, έως τον Οκτώβριο του 2023 δόθηκε στο επίδομα του Market Pass με 2,8 εκατομμύρια νοικοκυριά να αναμένεται να επωφεληθούν από το μέτρο. To επίδομα πρόκειται να κάνει «πρεμιέρα» το Σεπτέμβριο με διπλή πληρωμή, ενώ τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν ως έχουν, με το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα.
Oσοι έλαβαν την ενίσχυση δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, καθώς η αξιολόγηση των δικαιούχων του Market Pass θα γίνει με βάση τα εισοδήματα του 2022, δηλαδή τις δηλώσεις που υποβάλλονται φέτος. Επιπλέον, όσοι έλαβαν την προηγούμενη ενίσχυση μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μπορούν, εφόσον εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι, να εισπράξουν τη νέα ενίσχυση στην ίδια κάρτα, η οποία παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.
Όσοι δεν έχουν υποβάλει ακόμα φορολογική δήλωση, θα πρέπει να σπεύσουν προκειμένου να λάβουν την παροχή, με την πλατφόρμα του Market Pass να ανοίγει ξανά τέλη Αυγούστου.
Το ύψος και τα κριτήρια για την καταβολή
Το ύψος του Market Pass και τα κριτήρια για την καταβολή του παραμένουν τα ίδια.
Συγκεκριμένα, το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που είναι 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, συν 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος έως 1.000 ευρώ αγορών. Συνεπώς, η ενίσχυση κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα (66 έως 300 ευρώ για το τρίμηνο της παράτασης).
Αμετάβλητα παραμένουν και τα εισοδηματικά κριτήρια (έως 16.000 ευρώ ο άγαμος, 24.000 ευρώ ο έγγαμος συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο) και τα περιουσιακά (έως 250.000 ευρώ ο άγαμος, 400.000 ευρώ ο έγγαμος).
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
- Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε – Μια κοινωνία δικαίου
- Σβεντ: «Δεν με άφησαν να πάω στον Ερυθρό Αστέρα επειδή είμαι Ρώσος»
- Έρχονται οι «Αγώνες Πείνας» με παλιές και νέες φυσιογνωμίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442