Πούτιν για Wagner: Τι αποκάλυψε για τη συνάντηση στο Κρεμλίνο – Η προσφορά του Ρώσου προέδρου και η αντίδραση Πριγκόζιν
Σε συνέντευξή του ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για τον ρόλο της Wagner από εδώ και πέρα αλλά και για τα όσα έγιναν στη συνάντηση στο Κρεμλίνο
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι πρότεινε στους άνδρες της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner να υπηρετήσουν υπό τη διοίκηση κάποιου άλλου, αλλά ο επικεφαλής τους Γεβγκένι Πριγκόζιν αρνήθηκε την πρόταση μετά την αποτυχημένη ανταρσία του.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική εφημερίδα Kommersant και η οποία δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ ο Πούτιν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της συνάντησης που είχε στις 29 Ιουνίου στο Κρεμλίνο με τον Πριγκόζιν και διοικητές της Wagner.
Οι στρατιώτες της μισθοφορικής οργάνωσης «θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν σε έναν τόπο και να εξακολουθήσουν να υπηρετούν. Για εκείνους δεν θα άλλαζε τίποτα, θα διοικούνταν από τον άνθρωπο που ήταν ο πραγματικός τους διοικητής όλη αυτή την περίοδο», εξήγησε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ποιος είναι ο σκιώδης ηγέτης της Wagner
Η Kommersant διευκρίνισε ότι ο άνθρωπος στον οποίο αναφερόταν ο Πούτιν είναι ένας διοικητής της Wagner με το παρωνύμιο “Sedoi” (Γκρίζα μαλλιά) ο οποίος, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ήταν ο πραγματικός διοικητής των παραστρατιωτικών στο ουκρανικό μέτωπο τους τελευταίους 16 μήνες.
«Πολλοί (διοικητές της Wagner) κούνησαν συγκαταβατικά το κεφάλι όταν το είπα αυτό. Όμως ο Πριγκόζιν, που καθόταν μπροστά, δεν το είδε αυτό και αφού άκουσε, απάντησε: ‘Όχι, τα παιδιά δεν συμφωνούν με αυτή τη λύση’», πρόσθεσε ο Πούτιν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνάντηση της 29ης Ιουνίου συζητήθηκαν «πιθανές λύσεις» ώστε η Wagner να συνεχίσει να πολεμά για τη Ρωσία.
To «νομικό κενό»
Παράλληλα ο Πούτιν αναφέρθηκε στην απουσία επίσημου νομικού καθεστώτος της Wagner στη Ρωσία, όπου βάσει νόμου δεν επιτρέπονται οι ιδιωτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις.
«Η οργάνωση (Wagner) είναι εδώ, αλλά δεν υπάρχει νομικά! (…) Είναι ένα ακόμη ζήτημα που συνδέεται με τη νομιμοποίησή τους. Ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί στη Δούμα, στην κυβέρνηση», τόνισε ο Πούτιν.
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
- Δικηγόροι προειδοποιούν: Οι συζητήσεις σας με chatbot μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας
- Με «ναυτικό αποκλεισμό και βόμβες» απειλούν οι ΗΠΑ το Ιράν αν δεν συνάψει συμφωνία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)
















![Ολλανδία: Έκανε 250 τατουάζ με το όνομά του στο κορμί της συντρόφου του [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/foto1-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442