Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γεβγκένι Πριγκόζιν: Μαίνεται το μυστήριο για την τύχη του - «Μπορεί να είναι είτε νεκρός, είτε στη φυλακή»

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Μαίνεται το μυστήριο για την τύχη του – «Μπορεί να είναι είτε νεκρός, είτε στη φυλακή»

Πολλά έχουν ακουστεί για την τύχη του Πριγκόζιν ο οποίος έχει να εμφανιστεί δημόσια από τις 24 Ιουνίου.

Μυστήριο παραμένει το πού βρίσκεται ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής μισθοφορικής οργάνωσης, Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά την αποτυχημένη ανταρσία του στις 24 Ιουνίου.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Πριγκόζιν ήταν όταν αναχωρούσε από το Ροστόφ μετά τη συμφωνία που έκανε με τον Λευκορώσο πρόεδρο, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος δρούσε ως ενδιάμεσος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Έκτοτε πολλά έχουν ακουστεί για την τύχη του Πριγκόζιν όπως ότι ήταν στη Λευκορωσία σύμφωνα με τον Λουκασένκο και στη συνέχεια επέστρεψε στη Ρωσία, ένα άλλο σενάριο τον θέλει να μην έφυγε ποτέ από τη Ρωσία, ενώ η τελευταία πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας θέλει τον επικεφαλής της Wagner να συναντήθηκε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν λίγες ημέρες μετά την αποτυχημένη ανταρσία του, κάτι που επιβεβαίωσε και το Κρεμλίνο.

Ωστόσο, το γεγονός πως ο Γεβγκένι Πριγκόζιν δεν έχει εμφανιστεί δημόσια εδώ και σχεδόν 20 ημέρες έχει κάνει αρκετούς να πιστεύουν ότι μπορεί να είναι ακόμα και νεκρός. Κάτι τέτοιο πιστεύει και ο απόστρατος Αμερικανός στρατηγός Ρόμπερτ Άμπραμς ο οποίος μιλώντας στο ABC News εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την τύχη του επικεφαλής της Wagner.

Ο ίδιος δεν έκρυψε και τη δυσπιστία του και για τη συνάντηση Πριγκόζιν – Πούτιν. «Θα μου προκαλέσει έκπληξη αν δούμε πλάνα από τη συνάντηση του Πούτιν με τον Πριγκόζιν. Πιστεύω ότι είναι σε μεγάλο βαθμό στημένη και σύμφωνα με την προσωπική μου εκτίμηση αμφιβάλω αν θα ξαναδούμε δημόσια τον Πριγκόζιν ξανά. Πιστεύω ότι είτε κρύβεται είτε έχει σταλεί σε κάποια φυλακή ή έχει μεταχειριστεί με κάποιον άλλον τρόπο. Αμφιβάλλω αν θα τον δούμε πάντως ξανά», είπε αρχικά.

«Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι ζωντανός και αν είναι, θα είναι σε κάποια φυλακή», συμπλήρωσε.

Στην τύχη του Πριγκόζιν και στην πιθανότητα εξόντωσης του επικεφαλής της Wagner, αναφέρθηκε επίσης και ο Τζο Μπάιντεν, σχολιάζοντας ειρωνικά ότι θα πρέπει «να προσέχει τι τρώει».

«Ένας Θεός ξέρει τι θα κάνει. Δεν είμαι σίγουρος πού βρίσκεται και τις επαφές έχει. Αν ήμουν ο Πριγκόζιν, θα πρόσεχα τι τρώω. Θα παρακολουθούσα το μενού», είπε χαρακτηριστικά.

Η μυστική συνάντηση με τον Πούτιν

Σύμφωνα με την γαλλική Liberation, που επικαλείται πηγές μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, η μυστική συνάντηση Πούτιν- Πριγκόζιν πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου, ενώ γίνεται λόγος για μία συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο στρατηγός Viktor Zolotov, επικεφαλής της ρωσικής εθνικής φρουράς, και ο Sergei Naryshkin, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών SVR, συμμετείχαν στη μυστική συνεδρίαση με τον Prigozhin μαζί με ανώτερους διοικητές του Wagner, σύμφωνα με τη Libération.

Υπενθυμίζεται πως υπάρχουν φωτογραφίες στις 30 Ιουνίου που δείχνουν τον Πριγκόζιν μαζί με τους προσωπικούς φρουρούς στο αεροσκάφος ωστόσο όπως εξηγεί ο εξειδικευμένος σε στρατιωτικά ζητήματα, Ρώσος  blogger, Ιγκόρ Σούσκο, ο επικεφαλής της Wagner έχει έναν τραυματισμό στο αριστερό χέρι (του λείπει ένα δάχτυλο) ενώ ο εικονιζόμενος είναι αρτιμελής. Επιπλέον, φορά μάσκα χωρίς προφανή λόγο. Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είναι πιθανότατα ένας από τους σωσίες του Πριγκόζιν.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024