Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: Ο Πούτιν έχει ήδη χάσει τον πόλεμο – Ο Πριγκόζιν να προσέχει τι τρώει

Μπάιντεν: Ο Πούτιν έχει ήδη χάσει τον πόλεμο – Ο Πριγκόζιν να προσέχει τι τρώει

«Δεν νομίζω ότι κανένας από εμάς γνωρίζει με βεβαιότητα ποιο είναι το μέλλον του Πριγκόζιν στη Ρωσία».

Στην πιθανότητα εξόντωσης του επικεφαλής της Wagner αναφέρθηκε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μετά την αποτυχημένη ανταρσία του Γεβγκένι Πριγκόζιν κατά της Μόσχας, σχολιάζοντας ειρωνικά ότι θα πρέπει «να προσέχει τι τρώει».

«Δεν είμαστε καν σίγουροι πού βρίσκεται και ποια είναι η κατάστασή του», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στο Ελσίνκι, όπου συναντήθηκε με τους ηγέτες των σκανδιναβικών χωρών για την επί του παρόντος θολή κατάσταση του Πριγκόζιν. «Αν ήμουν στη θέση του, θα πρόσεχα τι έτρωγα. Θα πρόσεχα το μενού μου».

«Δεν νομίζω ότι κανένας από εμάς γνωρίζει με βεβαιότητα ποιο είναι το μέλλον του Πριγκόζιν στη Ρωσία», είπε επίσης ο Μπάιντεν.

Υπήρξαν αντικρουόμενες αναφορές για την κατάσταση του Πριγκόζιν από τότε που τερμάτισε τη σύντομη εξέγερση τον περασμένο μήνα. Ο Πούτιν αποκάλεσε προδότες τους ηγέτες των πραξικοπηματιών, αν και το Κρεμλίνο ισχυρίστηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Πριγκόζιν στις 29 Ιουνίου.

«Ο Πούτιν έχει χάσει ήδη τον πόλεμο»

«Ο Πούτιν έχει ήδη χάσει τον πόλεμο» στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε ο Τζο Μπάιντεν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ουκρανική αντεπίθεση θα αναγκάσει τη Μόσχα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί εντέλει στο ΝΑΤΟ και ο Πούτιν θα αποφασίσει ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας να συνεχίσει τον πόλεμο. «Κανείς δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενώ γίνεται πόλεμος», εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος, επειδή αυτό θα οδηγούσε με βεβαιότητα στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

«Ο Πούτιν έχει ήδη χάσει τον πόλεμο. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι δεν πιστεύει πως ο πόλεμος θα κρατήσει πολλά χρόνια. «Ελπίζω, αυτή είναι η προσδοκία μου, ότι η Ουκρανία θα κάνει σημαντική πρόοδο στην επίθεσή της και αυτό, κάποια στιγμή, θα οδηγήσει σε μια διευθέτηση μέσω διαπραγμάτευσης», είπε. Υποβάθμισε παράλληλα την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει η Μόσχα πυρηνικά όπλα, παρά τις πρόσφατες, νέες απειλές της Ρωσίας με αφορμή την απόφαση δυτικών χωρών να παραδώσουν αμερικανικά μαχητικά F-16 στην Ουκρανία. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει πραγματική προοπτική (…) να χρησιμοποιήσει ο Πούτιν πυρηνικά όπλα. Όχι μόνο η Δύση, αλλά επίσης η Κίνα και όλος ο κόσμος το έχει πει: μην πάτε προς τα εκεί», είπε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «πολύ παραγωγική» τη σύνοδο κορυφής των σκανδιναβικών χωρών με τις ΗΠΑ και δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα προστατεύσει «κάθε εκατοστό» του ΝΑΤΟϊκού εδάφους, συμπεριλαμβανομένης και της Φινλανδίας, του νεότερου μέλους της συμμαχίας. Υπογράμμισε επίσης ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας θα καταστήσει τον κόσμο ασφαλέστερο.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024