Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεβγκένι Πριγκόζιν: Άγνωστο πού βρίσκεται - «Δεν παρακολουθούμε τις κινήσεις του», λέει το Κρεμλίνο

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Άγνωστο πού βρίσκεται – «Δεν παρακολουθούμε τις κινήσεις του», λέει το Κρεμλίνο

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας αποκάλυψε ότι ο Πριγκόζιν δεν είναι πλέον στη Λευκορωσία.

Το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε σήμερα, Πέμπτη πως δεν παρακολουθεί τον επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, αφού ο πρόεδρος της Λευκορωσίας αποκάλυψε ότι ο τελευταίος βρίσκεται στη Ρωσία και όχι στη Λευκορωσία, όπως προβλεπόταν από τη συμφωνία με την οποία μπήκε τέλος στην ανταρσία του.

«Δεν παρακολουθούμε τις κινήσεις του», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ για τον επικεφαλής της Wagner, προσθέτοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επικοινωνεί «αρκετά συχνά» με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Εξάλλου ο Πεσκόφ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με ενδεχόμενη διακοπή των προμηθειών ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη εν μέσω μιας διένεξης της Ρωσίας με την ουκρανική εταιρεία ενέργειας Naftogaz, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Λουκασένκο: Στην Αγία Πετρούπολη ο Πριγκόζιν

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Πέμπτη ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε σε λευκορώσους και ξένους δημοσιογράφους ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν δεν βρίσκεται πλέον στο έδαφος της Λευκορωσίας, αλλά στην Αγία Πετρούπολη, διευκρινίζοντας ότι ο αρχηγός της Wagner είναι ελεύθερος και προσθέτοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν θα εξοντώσει τον Πριγκόζιν».

«Όσο για τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, είναι στην Αγία Πετρούπολη. Δεν βρίσκεται στο έδαφος της Λευκορωσίας…Πού είναι σήμερα το πρωί; Ίσως πήγε στη Μόσχα το πρωί…ή αλλού», είπε ο Λουκασένκο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων BELTA.

«Οι μαχητές της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner βρίσκονται στα στρατόπεδά τους…στα μόνιμα στρατόπεδά τους μετά την αποχώρησή τους από το μέτωπο για ξεκούραση» και όχι στην Λευκορωσία «προς το παρόν», δήλωσε ο Λουκασένκο προσθέτοντας ότι η πρότασή του για μετεγκατάσταση των μελών της ιδιωτικής μισθοφορικής εταιρείας στο έδαφος της Λευκορωσία ισχύει.

Ο λευκορώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η παρουσία τους δεν συνιστά κίνδυνο για την Λευκορωσία και ότι δεν πιστεύει πως οι μαχητές της Wagner θα στρέψουν ποτέ τα όπλα εναντίον της χώρας του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024