Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γεβγκένι Πριγκόζιν: Ο Πούτιν τον γελοιοποιεί -  Διέρρευσαν φωτογραφίες του με περούκες και γένια

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Ο Πούτιν τον γελοιοποιεί – Διέρρευσαν φωτογραφίες του με περούκες και γένια

Εκστρατεία αποδόμησης της εικόνας του Γεβγκένι Πριγκόζιν έχει ξεκινήσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στην αντεπίθεση περνάει ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενάντια στον Γεβγκένι Πριγκόζιν καθώς μετά την αποτυχημένη ανταρσία που πραγματοποίησε η μισθοφορική παραστρατιωτική οργάνωση Wagner, ο Ρώσος πρόεδρος επιχειρεί να αποδομήσει την εικόνα του άλλοτε στενού συμμάχου του σε μία εκστρατεία γελοιοποίησης.

Αρχικά οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας πραγματοποίησαν έφοδο στην έπαυλη του Γεβγκένι Πριγκόζιν στην Αγία Πετρούπολη, όπου βρέθηκαν ράβδοι χρυσού, περούκες, ένα οπλοστάσιο, ένας ταριχευμένος αλιγάτορας και μια κορνιζαρισμένη φωτογραφία με το καρατομημένο κεφάλι ενός εκ των εχθρών του.

Μάλιστα η εφημερίδα Izvestia, που είναι φιλικά προσκείμενη στο Κρεμλίνο, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από την έφοδο των αστυνομικών στην έπαυλη του Πριγκόζιν, όσο εκείνος βρισκόταν εξόριστος στη Λευκορωσία στις 24 Ιουνίου.

Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν και δεσμίδες χαρτονομισμάτων που εκτιμώνται περίπου στα 100 εκατομμύρια ευρώ αλλά και μια βαριοπούλα τεραστίων διαστάσεων η οποία φέρει επάνω την επιγραφή «για χρήση σε σημαντικές διαπραγματεύσεις».

Στην έπαυλη οι αστυνομικοί φωτογράφισαν και έναν ταριχευμένο, όπως φαίνεται, αλιγάτορα, μια ρωσική στρατιωτική στολή με τουλάχιστον 20 μετάλλια, αρκετά διαβατήρια, αλλά και περούκες.

Ο Πριγκόζιν μεταμφιεσμένος σε αξιωματούχο του Σουδάν

Ωστόσο, αν δει κανείς τα ευρήματα και εστιάσει στις περούκες διακρίνεται μία οργανωμένη προσπάθεια εξευτελισμού του Πριγκόζιν από τον Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς σύμφωνα με το Ostorozhno Novosti σε διάφορα φιλοκυβερνητικά κανάλια στο Telegram, έχει διαρρεύσει μια σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν τον επικεφαλής της Wagner σε διαφόρων ειδών μεταμφιέσεις.

Ο Πριγκόζιν φορώντας περούκες και γενιά ποζάρει μεταμφιεσμένος ως αξιωματούχος στο υπουργείο Άμυνας του Σουδάν, ως βοηθός διπλωμάτη των ΗΑΕ, ως υπολοχαγός του Λιβυκού στρατού αλλά και σε άλλες μεταμφιέσεις.

«Δεν πρόκειται για πλάνα από κάστινγκ για ρόλο σε φθηνή κωμωδία»

Είναι πιθανό οι φωτογραφίες όντως να ανακτήθηκαν κατά την έφοδο στην έπαυλη του Πριγκόζιν στην Αγία Πετρούπολη, ωστόσο είναι τόσο γελοίες, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αποτελούν μία προσπάθεια εξευτελισμού και περαιτέρω διαπόμπευσης του επικεφαλής της Wagner, ενώ μπορεί να έχουν παραποιηθεί καθώς παραπέμπουν σε μοντάζ ή για κάποιο σενάριο low badget κωμωδίας ή παρωδίας.

Μάλιστα ακόμα και η επιλογή των μεταμφιέσεων μόνο τυχαία δεν είναι καθώς αφορούν αξιωματούχους χωρών της Μέσης Ανατολής που η Wagner έχει παρατάξει δυνάμεις και είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος για τον Πούτιν.

Υποστηρικτές του Πριγκόζιν ισχυρίζονται σύμφωνα με τη Daily Mail ότι η διαρροή των φωτογραφιών μπορεί να παραβιάζει τους αυστηρούς νόμους περί εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας, τονίζοντας ότι ενεργούσε ως κρατικός πράκτορας, δεδομένων των δεσμών της Wagner με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας, την GRU.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο αποκάλυψε σήμερα ότι ο Πριγκόζιν επέστρεψε στην Αγία Πετρούπολη – αν και η τοποθεσία που βρίσκεται παραμένει άγνωστη.

Το κανάλι Telegram Trinadtsatiy ανέφερε: «Η ραχοκοκαλιά της PMC της Wagner αποτελείται από ανθρώπους της GRU και δεν είναι ηλίθιοι. Τέτοιες μεταμφιέσεις χρειάζονται είναι απαραίτητες σε γειτονικές χώρες και στην πραγματικότητα αποτελούν επιχειρησιακές πληροφορίες».

Ο Ουκρανός αξιωματούχος Άντον Γερασένκο δήλωσε: «Δεν πρόκειται για πλάνα από κάστινγκ για ρόλο σε φθηνή κωμωδία, αλλά για selfie του Πριγκόζιν. Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας. Στις περισσότερες από τις φωτογραφίες, ο χθεσινός ‘Ήρωας της Ρωσίας’ εμφανίζεται με λιβυκή στολή με λιβυκές επωμίδες και στοιχεία συνωμοσίας. Ο σκοπός της διαρροής ήταν να δυσφημιστεί ο Πριγκόζιν ο οποίος σκότωνε με βαριοπούλα τους ενοχλητικούς, ενέκρινε τα βασανιστήρια και τη βία στο μέτωπο, αλλά απέτυχε με την ανταρσία του στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της ένοπλης εξέγερσης με στόχο την ανατροπή του υπουργού Άμυνας του Πούτιν Σεργκέι Σόιγκου».

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024