Like ή swipe: Η εφαρμογή που επιτρέπει στους νέους Ευρωπαίους να βρουν τα… εκλογικά τους ταίρια
Δεν ξέρετε ποιον να ψηφίσετε ακόμα στις Ευρωεκλογές; Αυτή η εφαρμογή μπορεί να είναι για εσάς.
Μια ιδιαίτερη εφαρμογή έκανε την εμφάνισή της στην Βαρκελώνη, που μπορεί να θυμίζει Tinder, την γνωστή εφαρμογή γνωριμιών, αλλά επικεντρώνεται περισσότερο στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.
Ο τρόπος λειτουργίας της είναι πολύ απλός: όπως και στο Tinder, οι χρήστες κάνουν like σε πολιτικές θέσεις που υποστηρίζουν και swipe σε όσες δεν συμφωνούν.
Επιπλέον, η εφαρμογή προσφέρει επιλογές για έγκριση ή απόρριψη, καθώς και ουδέτερη απόκριση. Στη συνέχεια, οι αντιδράσεις σε προτάσεις «ταιριάζουν» με μια πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανακατευθύνονται σε αντίστοιχους εθνικούς καταλόγους ανάλογα με την χώρα προέλευσης του χρήστη.
Ο αλγόριθμος λαμβάνει υπόψη τις πολιτικές θέσεις και τις δημόσιες δηλώσεις, αν και για τους χρήστες του Palumba, «μετράει περισσότερο τι κάνουν και όχι μόνο τι λένε ότι θα κάνουν».
Το Palumba δεν θα ταιριάζει μόνο με τα πολιτικά κόμματα, αλλά, όπως και με ένα κανονικό προφίλ γνωριμιών, όταν κάνετε κλικ σε κάποιο θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ξεκινώντας τον Αύγουστο του 2023 κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Alpbach στις Αυστριακές Άλπεις, η ιδέα επεδίωξε να μεταφράσει τη «Φούσκα της ΕΕ» στην καθημερινή γλώσσα των νέων για να πυροδοτήσει μια πολιτική συζήτηση και να τους ωθήσει να ψηφίσουν. «Η λογική δεν είναι να επηρεάσουμε την ψηφοφορία προς μία κατεύθυνση, αλλά να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν κόμματα που υποστηρίζουν τις ιδέες τους και έτσι, ίσως αξίζει να ψηφίσουμε», δήλωσε στο Euronews ο Thomas Garnier, γραμματέας και συντονιστής Ε&Α της Palumba.
Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να είναι ευχάριστη και εύκολη στην κοινή χρήση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται αποτελέσματα – όπως οι πιο σημαντικές πολιτικές δεσμεύσεις τους – για να τα εμφανίζουν και να τα συγκρίνουν με φίλους.
Δεκάδες εφαρμογές συμβουλών ψηφοφορίας έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη και στο εξωτερικό με αποδεδειγμένα θετικές επιπτώσεις στη συμμετοχή των ψηφοφόρων. «Δεν επανεφευρίσκουμε τον τροχό» παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Palumba.
- Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Παναγόπουλος
- Η αυθεντική πλευρά των Κυκλάδων: Η Άνδρος πρωταγωνιστεί σε γαλλικά ταξιδιωτικά αφιερώματα
- Ολυμπιακός: Πρώτο φιλικό με αντίπαλο τη Ρακόφ
- Κρήτη: Αγνοείται ψαροντουφεκάς – Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του
- Το τέλος του «αφηγήματος» και η απώλεια της ψυχραιμίας για τη Νέα Δημοκρατία
- Το Ιράν απαντά στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ με επιθέσεις στον Κόλπο – Πώς φτάσαμε στον νέο κύκλο έντασης
- «Μπαμ» στην Αμερική: «Έκλεισε στον Παναθηναϊκό ο Γιαμπουσέλε»
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442