Τρίτη 25 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
«Ψήφισε, αλλιώς άλλοι θα αποφασίσουν για σένα» - Μεγαλύτεροι δίνουν συμβουλές για τις Ευρωεκλογές

«Ψήφισε, αλλιώς άλλοι θα αποφασίσουν για σένα» – Μεγαλύτεροι δίνουν συμβουλές για τις Ευρωεκλογές

To σποτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές μεταφέρει μερικές συμβουλές από μεγαλύτερες γενιές στις νεότερες, οι οποίες ανατρέχουν στα δεινά της έλλειψης δημοκρατίας.

«Γιατί η ψήφος έχει σημασία». Μια σειρά πρεσβυτέρων από διάφορες χώρες της Ευρώπης παρελαύνουν από την καρέκλα του στούντιο μαγνητοσκόπησης μιλώντας στην κάμερα για την αδιαπραγμάτευτη δύναμη της ψήφου.

Μεταξύ 6-9 Ιουνίου 2024, εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της ευρωπαϊκής δημοκρατίας με την ευκαιρία των ευρωπαϊκών εκλογών.

«Είναι μια μοναδική στιγμή κατά την οποία μπορούμε όλοι μαζί να αποφασίσουμε συλλογικά για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ψήφος είναι πάντα σημαντική, είτε σε τοπικό, είτε σε εθνικό, είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να πείτε τη γνώμη σας για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν».

«Ξέρεις Ρόμπιν, δεν θα έπρεπε να ήμουν σήμερα εδώ. Θα έπρεπε να ήμουν νεκρή στις 17 Ιουνίου του 1940» λέει μια γυναίκα μιλώντας για τη φρίκη του πολέμου

Photo: YouTube

«Χρησιμοποιήστε την ψήφο σας για να βοηθήσετε να αλλάξει ο κόσμος στον οποίο ζείτε»

«Ξέρεις Ρόμπιν, δεν θα έπρεπε να ήμουν σήμερα εδώ. Θα έπρεπε να ήμουν νεκρή στις 17 Ιουνίου του 1940» λέει μια γυναίκα μιλώντας για τη φρίκη του πολέμου.

Μπορεί εύκολα, ενδεχομένως, να ξεχάσουμε πόσοι άνθρωποι επηρεάζονται από το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεσπίζει νόμους που επηρεάζουν όλους: Μεγάλες χώρες και μικρές κοινότητες, ισχυρές εταιρείες και νεοσύστατες επιχειρήσεις, παγκόσμιες και τοπικές.

Οι νόμοι της ΕΕ αντιμετωπίζουν τις προτεραιότητες των περισσότερων ανθρώπων: Το περιβάλλον, την ασφάλεια, τη μετανάστευση, τις κοινωνικές πολιτικές, τα δικαιώματα των καταναλωτών, την οικονομία, το κράτος δικαίου και πολλά άλλα. Σήμερα, κάθε σημαντικό εθνικό θέμα έχει και μια ευρωπαϊκή οπτική γωνία.

«Η ψήφος σας θα αποφασίσει ποια μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα σας εκπροσωπήσουν στην προετοιμασία νέων νόμων και θα επηρεάσει την εκλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι αποφάσεις αυτές θα διαμορφώσουν την καθημερινή σας ζωή και τη ζωή πολλών άλλων».

Photo: YouTube

«Να θυμόσαστε ότι η ελευθερία και η δημοκρατία δεν ήταν πάντα εδώ» λέει μια άλλη γυναίκα

«Χρησιμοποιήστε την ψήφο σας για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων που μας περιβάλλουν. Σε έναν όλο και πιο πολύπλοκο, ασταθή και διασυνδεδεμένο κόσμο, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει παγκόσμιες προκλήσεις που καμία χώρα της ΕΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία μόνη της. Η αντιμετώπιση των πολλών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε δεν είναι μικρό έργο – και η ψήφος είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επηρεάσετε την κατεύθυνσή της» γράφει η σελίδα elections.europa.eu.

«Χρησιμοποιήστε την ψήφο σας για να υποστηρίξετε τη δημοκρατία. Η δημοκρατία δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένη. Είναι ένα συλλογικό επίτευγμα – και είναι μια συλλογική ευθύνη στην οποία όλοι μας έχουμε ρόλο.

»Η δημοκρατία ξεκινά από τους ανθρώπους: ξεκινάμε τα πράγματα με την ψήφο μας στις ευρωεκλογές, και οι αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί επηρεάζουν τη ζωή μας. Αν δεν συμμετέχουμε, δεν έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε το μέλλον- αλλά πέρα από αυτό, η ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική δημοκρατία χάνει τη δύναμή της και οι αξίες της χάνουν το νόημά τους.

Όσο περισσότεροι άνθρωποι ψηφίζουν, τόσο ισχυρότερη γίνεται η δημοκρατία».

Δείτε το σποτ

Sports in

Επίσημο: Στην Αρμάνι Μιλάνο ο Ζακ ΛεΝτέι

Η Αρμάνι Μιλάνο ανακοίνωσε την επιστροφή του Ζακ ΛεΝτέι για δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024