Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Στο φουλ οι μηχανές για τις ευρωεκλογές - Περιοδείες από ευρωβουλευτές, οι άξονες που θα εστιάσει

ΣΥΡΙΖΑ: Στο φουλ οι μηχανές για τις ευρωεκλογές – Περιοδείες από ευρωβουλευτές, οι άξονες που θα εστιάσει

Στους δρόμους και ο Στ. Κασσελάκης μετά το Πάσχα, αναμένεται η σύσταση Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα. Τι λέει στο in ο Γ. Βουλγαράκης, τι αξιολογούν στην Κουμουνδούρου από τη «ναυτική περιοδεία»

Φουλ δουλεύουν οι μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αλλά και των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα παραμείνει εντός Αττικής έως τη Μεγάλη Πέμπτη. Σήμερα θα παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» στις 10:00,  τη Μεγάλη Τετάρτη θα περιοδεύσει στην Καισαριανή και την επομένη το πρωί στη Βαρβάκειο αγορά. Ακολούθως θα βρεθεί στην Κέρκυρα, όπου θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του εορτασμού του Πάσχα.

Το «επιπλέον μπόνους» που βλέπει η Κουμουνδούρου στη δυναμική Κασσελάκη

Σημειώνεται ότι ως «πρόσθετη καύσιμη ύλη που θα ενισχύσει την προεκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ», αξιολογούν στην Κουμουνδούρου τα αποτελέσματα της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη στα νησιά του Αιγαίου.

Όπως εκτιμούν επιτελείς της Κουμουνδούρου «το θερμό κλίμα που εισέπραττε αυθόρμητα από τον κόσμο, χωρίς κάποια προετοιμασία από τις τοπικές οργανώσεις, η ενδελεχής ενημέρωση του προέδρου από τους φορείς για τα προβλήματα των μόνιμων κατοίκων και βεβαίως η προσήλωσή του στο μείζον ζήτημα της διάλυσης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση, με την επίσκεψή του σε όλες τις δομές Υγείας στα νησιά, έδωσαν ένα επιπλέον μπόνους στη δυναμική Κασσελάκη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης και οι επιτελείς του κόμματος, συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι «το θετικό ρεύμα που υπάρχει στην κοινωνία, πολλαπλασιάζεται εντυπωσιακά».

Από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης με τις καθημερινές παρεμβάσεις του δεν αφήνει σε «χλωρό κλαρί» την κυβέρνηση και αυτό προσμετράται ως ένα ακόμη ατού. «Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα από τον Κασσελάκη», λένε χαρακτηριστικά, με τις επόμενες κινήσεις να αναμένονται μετά το Πάσχα.

Ο εκλογικός στόχος: Η πρωτιά Κασσελάκη και «δεν θα πέσουμε κάτω από 17%» της Κεχαγιά

Όσον αφορά τον εκλογικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διεκδικεί την πρωτιά ενώ ο στόχος, όπως έχει αναφέρει, είναι η μεγάλη ανατροπή. Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Open» ανέφερε πως «βλέπω ένα ρεύμα στην κοινωνία, βλέπω πολύ κόσμο που έχει μετανιώσει για τις τελευταίες εκλογές. Υπάρχει πολύ καλή περίπτωση να ξεπεράσουμε το 20%».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βούλα Κεχαγιά στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν θα πέσει κάτω από 17%. Όπως είπε, «τα πολιτικά κόμματα θα μετρηθούν σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων εθνικών εκλογών. Εμείς λέμε ότι θα μετρηθούμε με βάση τα ποσοστά των εθνικών εκλογών και όχι με εκείνα των προηγούμενων ευρωεκλογών».

Αναμένεται η σύσταση Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα

Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ οργανώνουν ανά την περιφέρεια διευρυμένες εκλογικές επιτροπές, με τη συμμετοχή -νυν και πρώην- βουλευτών, αυτοδιοικητικών, συνδικαλιστών, της νεολαίας του κόμματος και μελών της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα το ερχόμενο διάστημα αναμένεται να συσταθεί η Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα που θα συντονίζει κεντρικά τις κινήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προεκλογική εκστρατεία.

Ακόμη, τα εκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναμένεται να στηθούν στις 9 Μαΐου, έχοντας λάβει τους προβλεπόμενους χώρους ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω της συμμετοχής στις διακομματικές επιτροπές.

Μιλώντας στο in ο γραμματέας του οργανωτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιάννης Βουλγαράκης υπογράμμισε πως στην Κουμουνδούρου βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ υπάρχει αισιοδοξία στις τάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Περιοδείες σε όλη τη χώρα για τους ευρωβουλευτές, «θα οργώσει τη χώρα ο Κασσελάκης»

Ωστόσο τον δικό τους παράλληλο αγώνα δίνουν και οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών βρίσκονται σε συνεχόμενες περιοδείες στην επικράτεια, ενώ πραγματοποιούν και ομιλίες σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σε αυτό το πλαίσιο τρία μέλη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε συνεννόηση με τις νομαρχιακές επιτροπές και τις οργανώσεις μελών συντονίζουν τους υποψήφιους σε ομάδες ώστε να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και στις περιοδείες στην επικράτεια.

Παραδείγματος χάριν η Δώρα Τσαμπάζη μαζί με τους Βασίλη Κασσελάκη και Μαρία Καλουδιώτη θα βρεθούν σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χανίων. Ο Κώστας Αρβανίτης με τη Μυρτώ Κοροβέση, τη Μέλπω Λεκατσά και την Αναστασία Σαπουνά βρέθηκαν χθες σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κηφισιάς, ενώ ο Νικόλας Φαραντούρης περιοδεύει στις ΗΠΑ.

Βουλγαράκης: Οι άξονες που θα εστιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Καταθέτουμε ολιστικό σχέδιο που συνδέεται άμεσα με τις ευρωεκλογές

Όπως αναφέρει στο in ο Γιάννης Βουλγαράκης «οι σύντροφοι και συντρόφισσες υποψήφιοι ευρωβουλευτές συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και περιοδείες που διοργανώνονται από τις νομαρχιακές επιτροπές και τις οργανώσεις μελών. Τον συντονισμό τον έχει το οργανωτικό γραφείο. Για το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το συλλογικό πνεύμα είναι το μείζον».

Τονίζει ότι φτάνοντας στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών του Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα εντείνει τις πολιτικές του επαφές με κοινωνικά στρώματα που βάλλονται από την αντιλαϊκή πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εστιάζοντας, όπως λέει, στους άξονες, της νεολαίας, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αποδήμων, των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αγροτών και των ανθρώπων του πολιτισμού και των κινημάτων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταθέτει ολιστικό σχέδιο που συνδέεται άμεσα με τις ευρωεκλογές», προσθέτει ο γραμματέας του οργανωτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Τέλος, ο Γιάννης Βουλγαράκης επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκςη θα οργώσει ολόκληρη τη χώρα εν όψει της εκλογικής μάχης. «Φτάνοντας στην τελική ευθεία θα ενταθεί η παρουσία στελεχών με περιοδείες και εκδηλώσεις, με πρωτοστάτη τον ίδιο τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, που έχει σκοπό να περιοδεύσει σε όλη τη χώρα, πάνω στην αδιαμεσολάβητη σχέση που χτίζει με την κοινωνία», είπε.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Σπηλιωτόπουλο: Είναι συνεργάτης της ομάδας επικοινωνίας

Ακόμη, για την υπόθεση της συνεργασίας του Άρη Σπηλιωτόπουλου από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι πρόκειται για μια πολύ ειδική μορφή συνεργασίας, η οποία σχετίζεται αποκλειστικά με την ανάλυση μετρήσεων, για τα αποτελέσματα των οποίων θα ενημερώνεται το επιτελείο του προέδρου, όπως είχε αναφέρει χθες το in.

«Δεν είναι συνεργάτης του προέδρου αλλά της ομάδας επικοινωνίας», επισημαίνουν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.

Sports in

Εργαζόμενος σε πολυεθνική εταιρεία συνελήφθη με υλικό παιδικής πορνογραφίας – Πώς εντοπίστηκε

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές με φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024