Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η μυστική συνάντηση του Πούτιν με τον Πριγκόζιν

Η μυστική συνάντηση του Πούτιν με τον Πριγκόζιν

Η συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Γεβγκένι Πριγκόζιν πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου στο Κρεμλίνο

Μία μυστική συνάντηση, φέρεται να είχε ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, μία εβδομάδα μετά την εξέγερση της ομάδας Wagner. Μάλιστα, μετά την συνάντηση αυτή, ο επικεφαλής της Wagner, φαίνεται να παραμένει στην Ρωσία και να μην έχει επιστρέψει στη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με την γαλλική Liberation, που επικαλείται πηγές μυστικών υπηρεσιών, η μυστική συνάντηση Πούτιν- Πριγκόζιν πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου, ενώ κάνουν λόγο για μία συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών.

Πώς ο Πριγκόζιν θα κερδίσει την εύνοια του Πούτιν

Ο Ντμίτρι Μουράτοφ αναφέρει ότι ο Πριγκόζιν μπορεί να πραγματοποιήσει «κάποια μεγάλη φρικαλεότητα προς όφελος της Ρωσίας» για να κερδίσει ξανά την εύνοια του Κρεμλίνου, μετά την ένοπλη εξέγερσή του, με στόχο την ανατροπή του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Άμυνας Βαλέρι Γερασίμοφ.

«Νομίζω ότι ο Πριγκόζιν δεν μπορεί να ζητήσει συγχώρεση από τον Πούτιν», δήλωσε ο Μουράτοφ, ο οποίος διευθύνει το πρωτοποριακό ερευνητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Novaya Gazeta, στην εκπομπή Zhivoy Gvozd στο YouTube. Αλλά μπορεί να διαπράξει κάποια μεγάλη φρικαλεότητα προς όφελος της Ρωσίας.

«Μπορεί να προσπαθήσει να οργανώσει μια απόπειρα δολοφονίας του Ζελένσκι και να φέρει το κεφάλι του προέδρου της Ουκρανίας στο Κρεμλίνο. Πρέπει να κάνει κάτι που θα αφαιρέσει τη γεύση αυτού που ο Πούτιν αποκάλεσε »μαχαιριά στην πλάτη της Ρωσίας»».

Δείτε το βίντεο

Η συμφωνία Πριγκόζιν – Λουκασένκο και οι συμμετέχοντες στην μυστική συνάντηση

Στον απόηχο της αποτυχημένης ένοπλης ανταρσίας στις 24 Ιουνίου, ο Πούτιν απέσυρε γρήγορα τις απειλές του να κατηγορήσει τον Πριγκόζιν για προδοσία και διεύθυνση εξέγερσης. Όμως ο ηγέτης της Βάγκνερ και περίπου 8.000 από τους στρατιώτες του, έπρεπε να μεταβούν στη Λευκορωσία, σύμφωνα με τους όρους μιας συμφωνίας ανακωχής για την οποία είχε μεσολαβήσει ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο. Αντ’ αυτού, ο Πριγκόζιν πιστεύεται ευρέως ότι παρέμεινε στη Ρωσία – και η δύναμη του Βάγκνερ παραμένει προφανώς άθικτη.

Ο στρατηγός Viktor Zolotov, επικεφαλής της ρωσικής εθνικής φρουράς, και ο Sergei Naryshkin, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών SVR, συμμετείχαν στη μυστική συνεδρίαση με τον Prigozhin μαζί με ανώτερους διοικητές του Wagner, σύμφωνα με τη Libération.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024