Υποβρύχιο Titan: «Οι επιβάτες κατάλαβαν ότι ερχόταν το τέλος ένα λεπτό πριν»
Περίπου ένα λεπτό πριν καταστραφεί το υποβρύχιο Titan, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, οι επιβάτες φέρεται να κατάλαβαν ότι πλησίαζε το τέλος τους.
Σύμφωνα με τον Ισπανό εμπειρογνώμονα Χοσέ Λουίς Μαρτίν ότι το υποβρύχιο, που καταστράφηκε τον περασμένο Ιούνιο, έχασε τη σταθερότητά του λόγω ηλεκτρικής βλάβης, η οποία το άφησε χωρίς σύστημα πρόωσης, με συνέπεια να οδηγηθεί στον τον πυθμένα «σαν βέλος» και με το φινιστρίνι του στραμμένο προς τα κάτω.
Μιλώντας στην Daily Mail, ο Μαρτίν είπε πως «Όταν το υποβρύχιο έφτασε στα 1.700 μέτρα, παρουσίασε μια ηλεκτρική βλάβη. Έμεινε χωρίς κινητήρα και χωρίς σύστημα πρόωσης. Τότε ήταν που έχασε την επικοινωνία με το Polar Prince».
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το υποβρύχιο άλλαξε θέση και άρχισε να πέφτει κάθετα προς τα κάτω, σαν βέλος, λόγω και των 400 κιλών των επιβατών που είχαν στοιβαχτεί στο φινιστρίνι».
«Φανταστείτε τη φρίκη, τον φόβο και την αγωνία. Πρέπει να ήταν σαν ταινία τρόμου. Λόγω του βάθους και της έλλειψης τόσο φυσικού φωτός όσο και ηλεκτρικού ρεύματος, η ομάδα θα βρισκόταν σε απόλυτο σκοτάδι, καθώς βυθιζόταν προς τον πυθμένα του Ατλαντικού».
«Σε αυτό το χρονικό διάστημα συνειδητοποίησαν τα πάντα» λέει ο ειδικός και επισημαίνει πως «Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τι βίωσαν εκείνες τις στιγμές. Μετά από αυτά τα 48 δευτερόλεπτα, ή ένα λεπτό, επέρχεται η κατάρρευση και ο ακαριαίος αιφνίδιος θάνατος».
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Τουλάχιστον 9 στρατιώτες της Ταϊλάνδης νεκροί μετά την επανέναρξη των εχθροπραξιών με την Καμπότζη
- Τρέξιμο: Πήγαινε σε άλλο επίπεδο μέσα σε μόλις 60 μέρες
- Έφοδος της ΕΕ στα γραφεία της Temu – Τι αναφέρει εκπρόσωπος της Κομισιόν
- Τι αλλάζει στις συντάξεις του Δεκεμβρίου – Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα
- Συνταγή: Stroganoff με μανιτάρια
- Επίδειξη ισχύως στην Κίνα: Βομβαρδιστικά των ΗΠΑ ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα πέταξαν πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας
- Φρίκη στη Μιανμάρ: 31 νεκροί σε βομβαρδισμό της χούντας εναντίον νοσοκομείου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442