Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποβρύχιο Titan: Η τελευταία φωτογραφία πατέρα - γιου πριν την τραγωδία

Υποβρύχιο Titan: Η τελευταία φωτογραφία πατέρα – γιου πριν την τραγωδία

Στην φωτογραφία ο Σαχζαντά Ντάγουντ και ο 19χρονος γιος του φαίνεται να ανυπομονούν για το ταξίδι με το Titan

Στο φως της δημοσιότητας, έδωσε η σύζυγος του Πακιστανού δισεκατομμυριούχου, την τελευταία φωτογραφία που δείχνει τον ίδιο και τον 19χρονο γιο του, χαμογελαστούς λίγα λεπτά πριν επιβιβαστούν στο βαθυσκάφος για να ξεκινήσουν το μοιραίο τους ταξίδι προς τα συντρίμμια του Τιτανικού.

Σύμφωνα με την New York Post, στην εικόνα που τραβήχτηκε λίγη ώρα πριν από το άτυχο ταξίδι του οχήματος OceanGate προς τα συντρίμμια του Τιτανικού, το δίδυμο πατέρα και γιου φαίνεται να ποζάρει ευτυχισμένο μαζί, με το χέρι του Sulaiman Dawood να ακουμπά προστατευτικά στον ώμο του 58χρονου πατέρα του.

H τελευταία φωτογραφία πατέρα και γιου

Και οι δύο είναι ντυμένοι για την κατάβαση των δυόμισι ωρών στην παγωμένη άβυσσο στα ανοικτά των ακτών του Newfoundland του Καναδά, με ασορτί ανακλαστικά πορτοκαλί μπουφάν, γιλέκα ασφαλείας, ειδικά γάντια και κράνη. Στο φόντο της τελευταίας φωτογραφίας διακρίνεται ένας ατσάλινος γκρίζος ωκεανός που σύντομα θα γίνει το τελευταίο μέρος ανάπαυσης των Dawoods.

Πιστεύεται ότι λίγα λεπτά μετά τη λήψη αυτής της εικόνας στο μητρικό σκάφος της OceanGate, το Polar Prince, στις 18 Ιουνίου, οι Shahzada και Sulaiman Dawood επιβιβάστηκαν στο υποβρύχιο Titan των 22 ποδιών, μαζί με άλλους τρεις – τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της OceanGate Stockton Rush, 61 ετών, τον διάσημο εξερευνητή του Τιτανικού Paul-Henri Nargeolet, 77 ετών, και τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Hamish Harding, 58 ετών.

Ακόμα μία εικόνα πριν την αποστολή

Μια άλλη εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένεια Dawood δείχνει τον πατέρα και τον γιο να μοιράζονται μια τρυφερή αγκαλιά πριν ξεκινήσουν την τελευταία τους τραγική περιπέτεια.

Μόλις μία ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού, το σκάφος OceanGate φαίνεται ότι κατέρρευσε σε βάθος 12.000 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες.

Οι τελευταίες στιγμές πριν το μοιραίο ταξίδι

Η χήρα του Shahzada Dawood, Christine Dawood, μίλησε για την καταστροφική τελευταία αποστολή του OceanGate σε συνέντευξή της στους New York Times που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, αποκαλύπτοντας ότι οι επιβάτες -ανάμεσά τους ο σύζυγος και ο γιος της- πιθανότατα πέρασαν τις τελευταίες τους στιγμές ακούγοντας τα αγαπημένα τους τραγούδια στο απόλυτο σκοτάδι, ενώ κοιτούσαν από τα παράθυρα τα βιοφωσφορίζοντα πλάσματα του βυθού.

Η Christina Dawood και η 17χρονη κόρη της, Alina, βρίσκονταν στο μητρικό σκάφος της OceanGate για να αποχαιρετήσουν τους δύο άνδρες καθώς επιβιβάστηκαν στο ταξίδι των 250.000 δολαρίων ανά άτομο προς τιμήν της Ημέρας του Πατέρα – ένα ταξίδι που παραλίγο να χάσουν λόγω καθυστερήσεων της πτήσης.

Η Christine δήλωσε ότι, τόσο ο σύζυγος, όσο και ο γιος της ήταν ενθουσιασμένοι με την κατάδυση προς τα συντρίμμια του Τιτανικού, αφού είχαν επί χρόνια εμμονή με το 111 ετών ναυάγιο.» Όταν η επαφή με το υποβρύχιο χάθηκε λιγότερο από δύο ώρες αργότερα, η σύζυγος του Πακιστανού δισεκατομμυριούχου είπε ότι την καθησύχασαν, λέγοντας ότι τα προβλήματα επικοινωνίας δεν ήταν ασυνήθιστα και ότι αν η διακοπή διαρκούσε περισσότερο από μία ώρα, η κατάδυση θα ματαιωνόταν και το υποβρύχιο θα αναδυόταν ξανά στην επιφάνεια.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024