Σαουδική Αραβία: Προχώρησε σε άλλες 5 εκτελέσεις καταδικασθέντων για τρομοκρατία
Πέντε άνδρες που είχαν καταδικαστεί για τρομοκρατία εκτελέστηκαν στη Σαουδική Αραβία, ανεβάζοντας σε 68 τον αριθμό των θανατώσεων από την αρχή της χρονιάς στο σουνιτικό βασίλειο.
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν πως εκτέλεσαν χθες Δευτέρα πέντε άνδρες, τέσσερις υπηκόους της χώρας κι έναν πολίτη της Αιγύπτου, που είχαν κατηγορηθεί για τρομοκρατική ενέργεια με στόχο χώρο λατρείας (φωτογραφία του Reuters/Faisal Nasser, επάνω, από φυλακή στη Σαουδική Αραβία).
Διάπραξη επίθεσης
Η εξέλιξη αύξησε στους 68 τον αριθμό των θανατώσεων από την αρχή της χρονιάς στο σουνιτικό βασίλειο, το οποίο συγκαταλέγεται στα κράτη του κόσμου όπου εφαρμόζεται συχνότερα η εσχάτη των ποινών, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημες ανακοινώσεις.
Οι πέντε είχαν καταδικαστεί για τη διάπραξη επίθεσης με απολογισμό πέντε νεκρούς και αρκετούς τραυματίες στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανέφερε το σαουδαραβικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, χωρίς να διευκρινίσει ούτε πότε, ούτε πού ακριβώς.
Δικαστήριο τους έκρινε εξάλλου ένοχους ως προς την κατηγορία πως ανήκαν σε «τρομοκρατική οργάνωση».
Από τις αρχές του Μαΐου, πάνω από είκοσι άνθρωποι έχουν εκτελεστεί μετά τις καταδίκες τους για υποθέσεις τρομοκρατίας, οι περισσότεροι στο ανατολικό τμήμα του βασιλείου, περιοχή όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι σιίτες.
Διεθνής κατακραυγή
Την περασμένη χρονιά η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε 147 ανθρώπους, τους 81 εκ των οποίων μέσα σε μια μέρα, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.
Eχουν γίνει πάνω από 1.000 εκτελέσεις αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2015 ο βασιλιάς Σαλμάν και ο γιος του Μοχάμεντ έγινε διάδοχος του θρόνου και de facto ηγέτης της χώρας, σύμφωνα με απολογισμό της βρετανικής οργάνωσης Reprieve και της ευρωσαουδικής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα στην αρχή της χρονιάς.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ουκρανία: Ποιοι θα ήταν υποψήφιοι αν γίνονταν τώρα εκλογές – Ποιος θα ήταν το φαβορί
- Οσεάν Ντοντάν: Κορυφαία τενίστρια έκανε αυξητική στήθους και άνοιξε Onlyfans (pics+vids)
- Καμπανάκι Ισραηλινού αναλυτή για Τουρκία: Πρώτη φορά μέλος του ΝΑΤΟ έχει δικό του στρατηγικό «οικοσύστημα»
- «Εύχομαι κανείς να μην περάσει αυτό που έπαθα»: Τι δήλωσε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης για την περιπέτεια της υγείας του
- Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]
- Τραμπ: Κατηγορεί για «προδοσία» τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Μόντε Μόρις (vid)
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





































![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)


![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)



![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442