Μαίρη Συνατσάκη για το παιδί της: «Είναι βιολογικά κορίτσι- Τα θέματα κοινωνικού φύλου προκύπτουν μετέπειτα»
Με αφορμή την ανάρτηση που είχε κάνει την Ημέρα της Γυναίκας και τον διάλογο που είχε με τη σεφ, Γωγώ Δελογιάννη, η Μαίρη Συνατσάκη εξηγεί γιατί χρησιμοποίησε τον όρο «βιολογικά κορίτσι» επισημαίνοντας πως «είμαι ένας άνθρωπος που πρεσβεύει κάποια πράγματα».
Η Μαίρη Συνατσάκη δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube και μίλησε μεταξύ άλλων και για τα ζητήματα φύλου μετά από προηγούμενη δήλωσή της ότι το παιδί της είναι «βιολογικά κορίτσι».
Με αφορμή την ανάρτηση που είχε κάνει την Ημέρα της Γυναίκας και τον διάλογο που είχε με τη σεφ, Γωγώ Δελογιάννη, η Μαίρη Συνατσάκη εξηγεί γιατί χρησιμοποίησε τον όρο «βιολογικά κορίτσι» επισημαίνοντας πως «είμαι ένας άνθρωπος που πρεσβεύει κάποια πράγματα».
«Θέλω να απαντήσω στην ερώτηση για το αν θεωρείς φυσιολογικό να λες ότι “το παιδί μου είναι βιολογικά κορίτσι”. Προέκυψε από το post που είχα ανεβάσει την Ημέρα της Γυναίκας με μία φωτογραφία με τη μικρή και από συνομιλία μου με τη Γωγώ Δελογιάννη, τη σεφ που είναι και φίλη μου. Θέλω να πω ότι μου φαίνεται τελείως φυσιολογικό να εκφράζομαι με αυτόν τον τρόπο, γιατί αν με ξέρετε και με ακολουθείτε, είμαι ένας άνθρωπος που πρεσβεύει κάποια πράγματα», είπε χαρακτηριστικά η Μαίρη Συνατσάκη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Δεν τα πρεσβεύω διακοσμητικά για τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά τώρα που έγινα μανουλίτσα, δεν θα ισχύσουν για μένα. Είναι πράγματα που πιστεύω βαθιά στην ψυχή μου», συμπλήρωσε.
Εξήγησε πως η φράση αυτή της φαίνεται τελείως φυσιολογική, ενώ τόνισε πως το κοινωνικό φύλο προκύπτει στη ζωή κάποιου μετά από τα 4 χρόνια.
«Μου φαίνεται απολύτως λογική η έκφραση “βιολογικά κορίτσι”, γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Είναι βιολογικά κορίτσι. Τα θέματα κοινωνικού φύλου προκύπτουν μετέπειτα στη ζωή, όχι πολύ αργότερα, οι άνθρωποι αποκτούν μια τέτοια αίσθηση κι από 4 χρονών.
Αν το κοινωνικό της φύλο είναι διαφορετικό από το βιολογικό, ποια είμαι εγώ να πω το οτιδήποτε;» σημείωσε.
Επίσης, πρόσθεσε: «Θέλω πολύ περισσότερο να υπάρξει στο δικό μου παιδί αυτή η ελευθερία και δεν θέλω να προοικονομίσω τίποτα και μην αγχώνεστε, τα παιδιά δεν μπερδεύονται από την πολλή ελευθερία και αποδοχή. Αλλιώς δημιουργούνται τα προβλήματα, γιατί άκουσα πολλούς στο Twitter να το κοροϊδεύουν».
Δείτε το βίντεο με όσα είπε
- «Ξύπνησα από κραυγές και άκουσα μία τζαμαρία να σπάει» -Τι λέει ένοικος της πολυκατοικίας όπου βρέθηκε νεκρή η γυναίκα
- Ορμούζ: Οι επιπτώσεις του κλεισίματος των Στενών στην ελληνική οικονομία – Τι δείχνει μελέτη του ΙΟΒΕ
- Ολυμπιακός: Πότε θα μάθει τον αντίπαλό του – Οι ημερομηνίες των πλέι ιν της Euroleague
- «Το Χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλούα στο Θέατρο ΕΛΕΡ
- Οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν τις παραδόσεις όπλων σε ευρωπαϊκές χώρες – Αιτία ο πόλεμος στο Ιράν
- Γλυφάδα: Συνελήφθη μητέρα ανηλίκου ο οποίος ταυτοποιήθηκε για τον βανδαλισμό του σχολικού συγκροτήματος
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Κτηματολόγιο: 30 χρόνια λειτουργίας και 3,45 εκατ. «ορφανά» ακίνητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442