Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: Ένα παιδάκι 22 μηνών μεταξύ των τραυματιών – Τι λέει η σύζυγος του δράστη

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: Ένα παιδάκι 22 μηνών μεταξύ των τραυματιών – Τι λέει η σύζυγος του δράστη

Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης είχε κάνει αίτηση για άσυλο στη Γαλλία από τον Νοέμβριο

Συγκλονισμένη παραμένει η Γαλλία από την επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε ένας Σύρος πρόσφυγας σε παιδική χαρά στο Αννεσί της Γαλλίας από την οποία έχουν τραυματιστεί τέσσερα παιδιά και δύο ενήλικες.

Σύμφωνα με την συνέντευξη τύπου της Γαλλίδας πρωθυπουργού και εκπροσώπου των Αρχών στον απόηχο της επίθεσης, μεταξύ των τεσσάρων παιδιών είναι ένα με βρετανική υπηκοότητα και ένα με ολλανδική υπηκοότητα ενώ έχουν τραυματιστεί και δύο ενήλικες. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένα παιδάκι μόλις 22 μηνών και ένα τριών ετών.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις τρομοκρατικής ενέργειας και ο ύποπτος δεν έχει ιστορικό ψυχιατρικής νόσου ούτε ποινικό μητρώο.

Η Γαλλίδα εισαγγελέας, που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης, ανέφερε, σύμφωνα με το BBC, πως ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης έχει παιδί στην ίδια ηλικία με ένα από τα θύματα που μαχαίρωσε.

«Δεν μπορεί, ήταν τόσο ευγενικός» λέει η πρώην σύζυγος του δράστη

Ο Σύρος ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι με στόχο μικρά παιδιά στο Ανεσί είχε φθάσει στη Γαλλία πριν από οκτώ μήνες προερχόμενος από τη Σουηδία όπου ζούσε προηγουμένως, επειδή δεν κατάφερε να αποκτήσει τη σουηδική υπηκοότητα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πρώην σύζυγός του.

Η νεαρή γυναίκα εξέφρασε αμφιβολίες για την πράξη που αποδίδεται στον πρώην σύζυγό της από τον οποίο πήρε διαζύγιο πριν από μερικούς μήνες.

«Δεν ξέρω τι του συνέβη, αυτό που μου λέτε, είναι τρομερό. Όμως δεν έχω επαφή μαζί του, δεν ξέρω πού ζει, ούτε πώς είναι ψυχολογικά» εξομολογήθηκε η πρώην σύζυγος, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της.

«Αυτός; (…) Θεέ μου, ήταν τόσο ευγενικός, δεν καταλαβαίνω» προσέθεσε και εξήγησε πώς βρέθηκαν στη Σουηδία και γιατί ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης έφυγε. «Συναντηθήκαμε στην Τουρκία, ερωτευθήκαμε και ήρθαμε εδώ (στη Σουηδία). Έπειτα από δύο χρόνια, παντρευτήκαμε, αλλά δεν μπόρεσε να αποκτήσει τη σουηδική υπηκοότητα, έτσι αποφάσισε να φύγει από τη χώρα. Χωρίσαμε επειδή δεν ήθελα να φύγω από τη Σουηδία».

Ήταν αιτών άσυλο από τον Νοέμβριο – Μου είπε ότι έμενε σε μια εκκλησία

Οι γαλλικές αρχές ανέφεραν ότι κατέγραψαν αίτημα ασύλου εκ μέρους του στα τέλη Νοεμβρίου του 2022, χωρίς να δίνουν συνέχεια καθώς είχε ήδη ζητήσει, και στη συνέχεια είχε αποκτήσει, καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία.

Σε σπάνια συνομιλία που είχαν μετά την αναχώρησή του από το Τρολχάταν όπου ζούσε ο ύποπτος για την επίθεση, ο τελευταίος τής είπε ότι ζούσε «σε μια εκκλησία» στη Γαλλία.

«Δεν έχω πια πολλά νέα, έδειχνε πολύ φευγάτος. Μου τηλεφώνησε πριν από τέσσερις μήνες, έμενε σε μια εκκλησία. Αλλά δεν ξέρω πολλά περισσότερα, ήταν σε επαφή κυρίως με την οικογένειά του που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες» εξήγησε η γυναίκα.

Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή που προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψη

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media φαίνεται η στιγμή που ο δράστης επιχειρεί να ξεφύγει αφότου έχει τραυματίσει με μαχαίρι τα παιδιά και τον ενήλικα.


«Μαμάδες έκλαιγαν, πήγαινε στα καροτσάκια με τα παιδιά»

«Πήδηξε (μέσα στην παιδική χαρά), άρχισε να φωνάζει και μετά πήγε προς τα καροτσάκια, χτυπώντας κατ’ επανάληψη τα μικρά με μαχαίρι» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας που είπε πως λέγεται Φερντινάν στο BFM TV.

«Μαμάδες έκλαιγαν, όλοι έτρεχαν» δήλωσε ο Ζορζ, ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας και ιδιοκτήτης κοντινού εστιατορίου.

Μακρόν: Το έθνος είναι σε κατάσταση σοκ

Ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για «επίθεση απόλυτης δειλίας». «Παιδιά και ένας ενήλικας βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου. Το έθνος είναι σε κατάσταση σοκ» έγραψε στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024