Εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα: 4 συλλήψεις – Απεργούν οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη
Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, προχώρησε η Λιμενική Αρχή Περάματος, μετά το χθεσινό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και να τραυματιστούν άλλα δύο σοβαρά.
Πρόκειται για τον πλοίαρχο του πλοίου, τον τεχνικό ασφαλείας – επιβλέπων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, τον εργοδότη του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες.
Ο εργάτης που έχασε τη ζωή του, άφησε πίσω του έναν γιο 22 ετών και μία κόρη 13 ετών. Μαζί με τους συναδέλφους του αποσυναρμολογούσαν την προπέλα επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου, με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος, όταν αυτό εκτινάχτηκε και αποσυνδέθηκε από τον γάντζο μεταφοράς του και στη συνέχεια έπεσε σε υφιστάμενο ικρίωμα στο οποίο βρίσκονταν οι εργάτες.
24ωρη απεργία στη Ζώνη
Σήμερα, με κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, που μιλά για «προδιαγεγραμμένο έγκλημα», πραγματοποιείται 24ωρη απεργία στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.
Οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος μαζεύονται στην πύλη για την απεργιακή συγκέντρωση
Όχι άλλο αίμα εργατών
για τα κέρδη των αφεντικών! pic.twitter.com/hOJgPx6xUn— Π.Α.ΜΕ (@PAMEhellas) May 30, 2023
«Το τέταρτο πτερύγιο της προπέλας έπεσε και τους καταπλάκωσε λόγω ελλείψεως κατάλληλου εξοπλισμού για την εκτέλεση εργασιών. Περιμένουμε άμεσα να ενημερωθούμε αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι δεν υπήρχε άδεια για τις εν λόγω εργασίες, γεγονός που αφήνει έκθετους την πλοιοκτήτρια εταιρεία και τον εργολάβο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο.
Οι εργαζόμενοι που δούλευαν στο σημείο καταγγέλλουν μεταξύ άλλων ότι: «Δεν υπήρχε Τεχνικός Ασφαλείας για μία τόσο σοβαρή επισκευαστική εργασία». «Ελειπε η ασφάλεια από τον γάντζο που κρατούσε την προπέλα». «Το μόνο που ενδιαφέρει τους εργοδότες είναι να κάνουμε γρήγορα, για να φύγει το βαπόρι». «Κάθε μέρα παίζουμε τη ζωή μας κορόνα – γράμματα». «Οι έλεγχοι από τις μεικτές επιτροπές λιγοστοί και όπου γίνονται δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρούμε σοβαρές επικίνδυνες παραλείψεις».
- Economist: Η Γαλλία παρέλυσε… και φταίνε όλοι
- Νίκολιτς: «Κάναμε πολλά λάθη, ούτε ένας παίκτης δεν είχε την απόδοση που θα έπρεπε»
- Αγρότες: Δύο συναντήσεις Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους των μπλόκων – Διαβουλεύσεις για τα διαδικαστικά
- Η διαιτησία του Σάγκι επιβεβαίωσε ότι ο Λανουά πρέπει να φύγει – Oι ξένοι ρέφερι αλλοιώνουν τη βαθμολογία
- «Οι 20άρες δεν μου λένε τίποτα» – Η on air αντίδραση της Ναταλίας Γερμανού σε μια ατάκα του πατέρα της από το 1995
- Σύνταξη: Το ουτοπικό σενάριο του μέλλοντος – Από την εποχή της οικονομικής ανασφάλειας στην αφθονία
- Εκατοντάδες αστυνομικούς στέλνει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας στη Μινεσότα μετά τη δολοφονία της Γκουντ
- Τι σημαίνει στην πράξη η συμφωνία Βρετανίας – Γαλλίας για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)











































![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)














![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442