Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 66-78: Η «βασίλισσα» στον δρόμο του «βασιλιά» Ολυμπιακού
Η Ρεάλ των «γερόλυκων» και του Ταβάρες έκανε ξανά «σμπαράλια» την Μπαρτσελόνα του Γιασικεβίτσιους με 66-78 κι έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό τον μεγάλο τελικό του Final 4 της Κυριακή (21/05, 20:00).
Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε για ακόμα μία φορά την Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σε ημιτελικό Final 4, με 78-66, και με μπροστάρη τον Έντι Ταβάρες και καταλυτικό παράγοντα τον Σέρχιο Ροντρίγκες, πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου θα παλέψει με τον Ολυμπιακό για τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.
Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που «ερυθρόλευκοι» και «βασίλισσα» θα αναμετρηθούν σε τελικό Euroleague, με τις δύο ομάδες να μετρούν από μία νίκη.
Κυρίαρχος ο Έντι Ταβάρες που έκανε ό,τι ήθελε τους ψηλούς της Μπαρτσελόνα και τελείωσε το παιχνίδι με ένα εντυπωσιακό doule double με 20 πόντους και 15 ριμπάουντ. Συγκλονιστικός στην τέταρτη περίοδο ο Σέρχιο Ροντρίγκες που σκόραρε τους 9 από τους 12 πόντους του.
Απογοητευτική η Μπαρτσελόνα, από την οποία πάλευαν οι Αμπρίνες με 16π. και Λαπροβίτολα με 12π. Ακόμα μία αποτυχία σε Final 4 για τους Καταλανούς του Γιασικεβίτσιους που θα αρκεστούν στον αγώνα της τρίτης θέση απέναντι στη Μονακό.
Η Ρεάλ ξεκίνησε πιο δυνατά τον ημιτελικό με τους Μαδριλένους να στέλνουν την μπάλα στον Ταβάρες που έκανε ό,τι ήθελε κάτω από το καλάθι της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί ωστόσο αντέδρασαν στο αρχικό 3-10 της «βασίλισσας» και με όπλο το τρίποντο πήρε το προβάδισμα με 15-11. Οι «μπλαουγκράνα» σκόραραν μόνο πίσω από τα 6,75μ. στην πρώτη περίοδο για το 18-18, έχοντας 6/9 τρίποντα.
Με τους Γιοκουμπάιτις και Κούριτς να κάνουν τη διαφορά, η ομάδα του Γιαικεβίτσιους έχτισε σιγά σιγά και μια μικρή διαφορά (32-25 περίπου στα μισά της περιόδου), ενώ λίγο αργότερα βρέθηκαν και στο +9 (36-29) με τρίποντο του Λαπροβίτολα.
Ο Γιουλ με τρίποντο μείωσε σε 42-36 ενώ ο Σατοράνσκι πέταξε την μπάλα περίπου από τη ρακέτα της δικής του μπασκέτας στο τέλος του χρόνου, αλλά το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο, έτσι το +6 της Μπαρτσελόνα παρέμεινε στο ημίχρονο.
Στο ξεκίνημα του δεύτερο μέρους η Ρεάλ έπαθε.. Ολυμπιακό και μπήκε με το πόδι στο γκάζι τρέχοντας ένα επιμέρους 5-18 για να βρεθεί στο +7 (47-54). Οι Καταλανοί κατάφεραν να αντιδράσουν και με 5-0 από Βέσελι και Κούριτς μείωσαν στο καλάθι (52-54) για να απαντήσει ο Μούσα και να γράψει το 52-58. Το τρίποντο του Λαπροβίτολα διαμόρφωσε το 55-58 της τρίτης περιόδου.
Το τρίποντο του Λαπροβίτολα διαμόρφωσε το 55-58 της τρίτης περιόδου. Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου το θέαμα ήταν πολύ κακό, με τον Λαπροβίτολα να σκοράρει ξανά για τρεις για την ισοπαλία και τις δύο ομάδες να μην σκοράρουν άλλο καλάθι μέχρι το 34′.
Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Σέρχιο Ροντρίγκες, ο οποίος σκόραρε 9 συνεχόμενους αναπάντητους πόντους γράφοντας το 60-67, περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους δεν μπόρεσε να επιστρέψει και το σκορ πήρε μεγάλες διαστάσεις στο τέλος για το τελικό 66-78.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Σε ένα ματς στο οποίο έγινε ροντέο στο τέλος, η Μίλαν έσωσε τον βαθμό με γκολ του Λεάο στο 90+2' - Θα πρέπει να λέει και «ευχαριστώ» στη Τζένοα η οποία έχασε πέναλτι με τον Στάντσιου στο 90+9'.
Οι χρήστες του TikTok θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε στιγμιότυπα αγώνων και σε βίντεο από τα παρασκήνια. Ακόμη, σε συνεντεύξεις πρωταγωνιστών και σε ηχογραφήσεις από κάμερα θώρακος διαιτητή