Ένταση πάνω από τη Βαλτική: Ρωσικό μαχητικό Su-27 αναχαίτισε γερμανικό αεροσκάφος
Νέα ένταση μεταξύ Δύσης και Μόσχας πάνω από τη Βαλτική όπου ρωσικό Su-27 αναχαίτισε γερμανικό αεροσκάφος.
Παραλίγο θερμό επεισόδιο πάνω από τη Βαλτική Θάλλασα όταν ένα μαχητικό Su-27 απογειώθηκε για να αναχαιτίσει γερμανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας που πλησίαζε τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Στις 12 Απριλίου 2023, οι ρωσικές υπηρεσίες ελέγχου του εναέριου χώρου στη Βαλτική εντόπισαν στόχο που πλησίαζε τα σύνορα (της χώρας)» ανέφερε η ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας στην πλατφόρμα Telegram.
Ένα μαχητικό Su-27 απογειώθηκε προς αναγνώριση του αεροσκάφους, «ενός P-3C Orion του γερμανικού πολεμικού ναυτικού» σύμφωνα με την ίδια πηγή.
RussiaToday | Un caza ruso Su-27 escolta a un avión militar alemán sobre el mar Báltico https://t.co/CLfw8QcgBB pic.twitter.com/mNAltocWZs
— Portal Diario (@PortalDiarioAR) April 12, 2023
Ακολούθως, «το ξένο στρατιωτικό αεροσκάφος απομακρύνθηκε από τα σύνορα της Ρωσίας και το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση του», συμπληρώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, υπογραμμίζοντας ότι το γερμανικό αεροσκάφος δεν παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Τέτοιου είδους επεισόδια μεταξύ αεροσκαφών της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, ακόμη και πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Τον περασμένο Μάρτιο, η ρωσική πολεμική αεροπορία αναχαίτισε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Reaper MQ-9 το οποίο συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα. Το περιστατικό είχε προκαλέσει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με τη Μόσχα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)







































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442