Έντονο πολιτικό σκηνικό φαίνεται πως κρύβεται πίσω από τη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη Λάρισας Βασίλη Σαμαρά, το τραγικό λάθος του οποίου –σε συνδυασμό με τις ελλείψεις στη σιδηροδρομική υποδομή- οδήγησε στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.
Ειδικότερα, όπως φαίνεται σε έγγραφα που παρουσιάζει το in από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και από τον ΟΣΕ η μετάταξη του προφυλακισμένου σταθμάρχη είχε απορριφθεί το έτος 2020.
Συγκεκριμένα, όταν ο κατηγορούμενος σταθμάρχης είχε επιχειρήσει -με αίτησή του στις 16 Δεκεμβρίου του 2019- να μεταταχθεί στον ΟΣΕ ως σταθμάρχης, η απάντηση του Οργανισμού ήταν ότι μπορούν να επιστρέψουν συγκεκριμένες ειδικότητες, στις οποίες όμως δεν περιλαμβανόταν αυτή του επιστάτη γραφείου αποσκευών.
Δείτε τα αποκαλυπτικά έγγραφα:
Παράλληλα, ο ΟΣΕ ζήτησε από τον προφυλακισμένο σταθμάρχη να απευθύνει το αίτημά του στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά του αρμοδίως και να λάβει επίσημη απάντηση.
Αυτή η απάντηση ήρθε στις 23 Ιουνίου του 2020 και η μετάταξη του Βασίλη Σαμαρά «κόπηκε».
Ωστόσο πραγματοποιήθηκε το 2022 με το σύστημα κινητικότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας