Μπόρις Πιστόριους: Δεν καλύπτονται τα κενά του γερμανικού στρατού
Ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους ανέφερε ότι δεν μπορούν να καλυφθούν σύντομα τα κενά του γερμανικού στρατού.
Ο γερμανικός στρατός δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τα υπάρχοντα κενά ως το 2030, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους σε γερμανική εφημερίδα, την ώρα που το Βερολίνο προσπαθεί να αναμορφώσει τις ένοπλες δυνάμεις του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έπειτα από χρόνια παραμέλησής τους.
«Όλοι γνωρίζουμε ότι τα υπάρχοντα κενά δεν μπορούν να καλυφθούν τελείως έως το 2030… Θα χρειαστούν χρόνια. Όλοι το γνωρίζουν αυτό», δήλωσε ο Πιστόριους σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag. Υστερα από δεκαετίες υποεπενδύσεων μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Bundeswehr, οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας, βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, δεδομένου ότι τα όπλα και τα πυρομαχικά που δόθηκαν στην Ουκρανία δεν έχουν αντικατασταθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, σύμφωνα με ειδικούς.
Απέρριψε την παράδοση όπλων στην Ουκρανία
Ο Πιστόριους απέρριψε την περίπτωση περαιτέρω παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία από τα αποθέματα της Bundeswehr, πέραν όσων δεσμεύσεων έχουν ήδη ανακοινωθεί. «Για να το πω ωμά, όπως άλλες χώρες, έχουμε περιορισμένα αποθέματα. Ως ομοσπονδιακός υπουργός Άμυνας, δεν μπορώ να δώσω τα πάντα», δήλωσε.
Ο υπουργός είπε επίσης ότι η αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού προκειμένου να φθάσει στον στόχο των αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ (2% του ΑΕΠ, από περίπου 1,5% σήμερα) είναι βασική προτεραιότητα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται περισσότερο τα Χριστούγεννα;
- Καρίμ Χαν: Καταγγέλλει ότι τον απείλησε υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος για την έρευνα σχετικά με το Ισραήλ
- Μυστικές συναντήσεις μεταξύ του FBI και του κορυφαίου διαπραγματευτή της Ουκρανίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ένας Οργανισμός στοχοποιεί μια υπάλληλο (Τυχεροπούλου) και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα
- Ολυμπιακός: Το πρωί της Κυριακής (14/12) η άφιξη του Μόντε Μόρις στην Ελλάδα
- HOTEΛ ΕΛVIRA: Το μυστήριο με το νησί όπου διαδραματίζεται η πιο feelgood σειρά της ελληνικής τηλεόρασης
- Ο Σκόουλς «κράζει» τον Αμορίμ: «Δεν καταλαβαίνει τις αξίες του συλλόγου»
- Ποια λάθη «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Πού χρειάζεται προσοχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442