Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε πολιτικό αδιέξοδο ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Γερμανία

Σε πολιτικό αδιέξοδο ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Γερμανία

Σε αδιέξοδο οδηγείται ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Γερμανία, με τους ηγέτες των κομμάτων που συμμετέχουν να συνεχίζουν την συνεδρίαση από την Κυριακή το βράδυ

Σε πολιτικό αδιέξοδο μπαίνει η Γερμανία. Οι τρεις επικεφαλής των τριών κυβερνητικών εταίρων βρίσκονται σε συζητήσεις από την Κυριακή για τα αδιέξοδα που υπάρχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Έχουμε πολλά μπροστά μας, τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε επειγόντως, ειδικά στον τομέα της κλιματικής κρίσης», δήλωσε πριν από λίγη ώρα στο ARD η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων Ιρένε Μίχαλιτς και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ζήτημα της θέρμανσης των κτιρίων, το οποίο αποτελεί και βασικό αγκάθι των συνομιλιών.

Ποια θέματα βρίσκονται υπό συζήτηση

«Οι πολύωρες συνομιλίες είναι απόδειξη ότι καταβάλλονται προσπάθειες συμβιβασμού», δήλωσε από την πλευρά του στη Γερμανική Ραδιοφωνία ο αρμόδιος των Φιλελευθέρων (FDP) για τη δημοσιονομική πολιτική, Ότο Φρίκε.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται είναι η επέκταση των αυτοκινητοδρόμων, την οποία προκρίνει το FDP, το σχέδιο του υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ για αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου και φυσικού αερίου στα κτίρια και η χρηματοδότηση της βασικής ασφάλισης των παιδιών.

Το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο κυβερνητικούς κύκλους, μεταδίδει ότι στη συνάντηση των αρχηγών, εκτός από συγκεκριμένα έργα, έχουν τεθεί και θεμελιώδη ζητήματα κατεύθυνσης του κυβερνητικού συνασπισμού. Πριν από την έναρξη της σύσκεψης, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σε δήλωσή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), είχε εμφανιστεί αισιόδοξος ότι «θα κάνουμε τώρα ένα μικρό άλμα προς τα εμπρός».

Τι ζητά η κάθε πλευρά

To FDP ζητά συμμόρφωση όλων των υπουργείων με το «φρένο χρέους» και ιεράρχηση των δημοσίων δαπανών, ενώ οι Πράσινοι έχουν αναδείξει σε πρώτη προτεραιότητα την ενεργειακή μετάβαση στα κτίρια, σχέδιο το οποίο προκαλεί έντονη κριτική τόσο από το SPD και το FDP όσο και από την πλευρά της αγοράς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, από το 2024 θα πρέπει στα νέα κτίρια να εγκαθίστανται νέα συστήματα θέρμανσης, τα οποία θα λειτουργούν κατά τουλάχιστον 65% με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024