Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Πολίτες τρώνε αμέριμνοι σε εστιατόριο και έξω η πόλη φλέγεται

Γαλλία: Πολίτες τρώνε αμέριμνοι σε εστιατόριο και έξω η πόλη φλέγεται

H οργή ξεχειλίζει στους δρόμους στη Γαλλία για τον τρόπο που κινήθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν για να περάσει νομοσχέδιο που προβλέπει μεταξύ άλλων την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια.

Το πασίγνωστο meme «this is fine» θυμίζει το παρακάτω βίντεο, το οποίο δεν έχει επαληθευτεί και πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το περιεχόμενο του. Το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και φέρεται να απεικονίζει Γάλλους πολίτες να απολαμβάνουν αμέριμνοι το γεύμα τους σε ένα εστιατόριο, ενώ έξω υπάρχουν φωτιές από τις ταραχές που λαμβάνουν χώρα στη Γαλλία, με αφορμή το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε σε πολλούς λογαριασμούς στο Twitter που ισχυρίζονται ότι απεικονίζει πρόσφατη σκηνή στη Λυών.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ίαν Μπρέμερ πόσταρε στον λογαριασμό του το βίντεο με τη λεζάντα «Η Γαλλία γίνεται η επιτομή του meme «this is fine»», χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις για το πότε και πού τραβήχτηκαν τα πλάνα.

Το βίντεο έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως στα social media, με πολλούς να αναδεικνύουν την ομοιότητα ανάμεσα στην απίστευτη σκηνή και το meme με έναν σκύλο που απολαμβάνει τον καφέ του ενώ ο χώρος γύρω του φλέγεται.

Μάλιστα και ο ίδιος ο Ίαν Μπρέμερ έκανε μια δεύτερη ανάρτηση με meme τον σκύλο.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στη Γαλλία θυμίζει καζάνι που βράζει. Οι Γάλλοι βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση με το νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο. Παρόλα αυτά, οι συγκεντρώσεις πρόκειται να ενταθούν με τον νέο γύρο απεργιών και διαμαρτυριών που έχει προκηρυχθεί την Πέμπτη.

Από την άλλη πλευρά, στην Βουλή η κυβέρνηση κατάφερε να αντέξει τις δύο προτάσεις μομφής που κατατέθηκαν, επειδή ο Μακρόν επέλεξε να παρακάμψει την Εθνοσυνέλευση και να περάσει το συνταξιοδοτικό άνευ ψήφου.

Κλιμακώνεται η ένταση

Η ένταση κλιμακώνεται μετά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν τη Δευτέρα με τους διαδηλωτές να φεύγουν από την πλατεία Vauban και να κατευθύνονται σε κοντινές γειτονιές, όπου κάποιοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σκουπίδια.

Ακόμη, η κυλιόμενη απεργία από υπαλλήλους στην καθαριότητα στο Παρίσι έχει οδηγήσει στη δημιουργία βουνών από απορρίμματα καθιστώντας την ατμόσφαιρα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Τα πράγματα πρόκειται να χειροτερέψουν με τις νέες διαδηλώσεις και απεργίες που έχουν προκηρυχθεί για την ερχόμενη Πέμπτη.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024