Άγρια κόντρα Κούγια με Λέων: «Εμφανίζεται σαν την π@ρδ@»
Αγριεύει επικίνδυνα η κόντρα για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου
Νέο επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής ανάμεσα στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, τον συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, και τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, με αφορμή την παρουσία του δεύτερου στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
Τα όσα υποστήριξε ο κ. Λέων για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, της προφυλακισμένης πλέον και για τον θάνατο των δύο άλλων παιδιών της – εκτός της Τζωρτζίνας – στην Πάτρα, προκάλεσαν την παρέμβαση του Αλέξη Κούγια με τον δικηγόρο να λέει για τον ιατροδικαστή ότι «εμφανίζεται σαν την π@ρδ@».
«Χωρίς να είναι πραγματογνώμονας ή τεχνικός σύμβουλος, χωρίς να έχει νεκροτομήσει κανένα από τα τρία παιδιά βγαίνει στην τηλεόραση και στρέφεται κατά των συναδέλφων του που ήταν πραγματογνώμονες στην υπόθεση. Λέει ότι κανένας ιατροδικαστής δεν έχει διαφορετική άποψη, αλλά οι θεσμικοί ιατροδικαστές, που τους όρισε η δικαιοσύνη, έχουν άλλη άποψη» είπε ο κ. Κούγιας για να εξηγήσει την παρέμβασή του.
Μάλιστα, χρησιμοποιώντας απρεπείς εκφράσεις, κατηγόρησε «τον συγκεκριμένο κύριο που εμφανίστηκε σαν π@ρδή@», όπως είπε και αναρωτήθηκε «Με ποιο δικαίωμα εμφανίζεται όλη την ημέρα στις τηλεοράσεις».
Τι είπε ο Λέων και εξόργισε τον Κούγια
Νωρίτερα ο Γρηγόρης Λέων με αφορμή προηγούμενες δηλώσεις σε βάρος του ιδίου από τον Αλέξη Κούγια είπε στον ΑΝΤ1 ότι «τον λόγο έχουν τα δικαστήρια και η δικαιοσύνη».
Για την υπόθεση, δε, της Πάτρας ο κ. Λέων σχολίασε ότι «αλίμονο αν γίνουμε ζούγκλα και οι επιστήμονες δεν μπορούν να εκφράζουν την γνώμη τους. Όταν ακούγονται πράγματα που δεν στέκουν, ο ιατροδικαστής έχει χρέος να βγει να δηλώσει πιο είναι το επιστημονικά ορθό».
«Δεν υπάρχει κόντρα ιατροδικαστών. Με υψηλό ηθικό ανάστημα και επαγγελματισμό όλοι οι ιατροδικαστές δίνουν την επιστημονική άποψη τους», είπε ο κ. Λέων, ενώ στρεφόμενος κατά συναδέλφων του που έχουν οριστεί ως μάρτυρες από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου σημείωσε «μπορεί ένας ιατροδικαστής να έχει 10 ευρήματα και να μην μπορεί να δώσει μια αιτία θανάτου και να λέει ότι η αιτία είναι «απροσδιόριστη»; Δεν άκουσα να λένε διαφορετική αιτία θανάτου, αλλά λέει η συνάδελφος “δεν μπορώ να πω αιτία θανάτου”».
Στην εκπομπή τότε ζήτησε να παρέμβει ο Αλέξης Κούγιας, ωστόσο ο Γρηγόρης Λέων είπε ότι δεν θα ήθελε να κάνει απευθείας διάλογο με τον ποινικολόγο. Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν λάβρος κατά του ιατροδικαστή λέγοντας, μεταξύ άλλων, «κάποιοι δεν αντέχουν τον διάλογο. Μου κάνει εντύπωση που θέλει να κάνει και πολιτική καριέρα και δεν γνωρίζω αν θα την έκανε εάν δεν είχε κονιορτοποιήσει το τεκμήριο της αθωότητας της κατηγορούμενης. Είναι ο πρώτος στον οποίο θα κάνει μήνυση και αγωγή η Ρούλα Πισπιρίγκου, θα γίνει αναφορά και στα πειθαρχικά όργανα του Ιατρικού Συλλόγου».
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]
- Αγρότες: Ο χάρτης των μπλόκων πανελλαδικά – «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, γιατί τα έχουμε ήδη χάσει όλα» –
- Ζάκυνθος: Στο ΔΙΚΕΠΑΖ το πίτμπουλ που δάγκωσε και σκότωσε το δίχρονο αγοράκι – Υπό συνεχή παρακολούθηση από ειδικούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)









![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-118x85.jpg)


![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442