Στην Ελλάδα το καλύτερο, αλλά… και το χειρότερο αεροδρόμιο της Ευρώπης
Δείτε αναλυτικά!
Όσοι έχουν πετάξει έστω και μια φορά από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το γνωρίζουν καλά αυτό. Το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και άνετα αεροδρόμια της Ευρώπης.
Αν και απλό, το «Ελ. Βενιζέλος» αποτελεί ένα καλά οργανωμένο, καθαρό και άνετο αεροδρόμιο, το οποίο ικανοποιεί τόσο τους Έλληνες, όσο και τους εκατομμύρια τουρίστες που το επισκέπτονται κάθε χρόνο.
Αυτό έχει αποτέλεσμα, εκείνοι στη συνέχεια αφήνουν στη συνέχεια καλές κριτικές στην πλατφόρμα της Google. Αυτές οι κριτικές μάλιστα ανέβασαν τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στην κορυφή των αεροδρομίων της Ευρώπης.
Στην Ελλάδα το καλύτερο και το χειρότερο αεροδρόμιο της Ευρώπης
Συγκεκριμένα, σε μια πρόσφατη έρευνα του βρετανικού Holidu σχετικά με τα καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, βάσει των κριτικών που αφήνουν οι χρήστες της Google, βγήκε πως το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων με βαθμολογία 4,4 αστεράκια στα 5!
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, με περισσότερες από 29.000 κριτικές το ελληνικό αεροδρόμιο συγκέντρωσε βαθμολογία 4.4 αστεριών, δίνοντάς του την πρώτη θέση.

Την ίδια βαθμολογία (δηλαδή 4,4 αστέρια) συγκεντρώνουν και το αεροδρόμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία, καθώς και το Francisco Sá Carneiro στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Ωστόσο και τα δύο έχουν περίπου τις μισές κριτικές απ’ ότι το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αυτός είναι και ο λόγος που το αεροδρόμιο της Αθήνας βρίσκεται στην πρώτη θέση.
Η πεντάδα συμπληρώνεται με το αεροδρόμιο Alicante International Airport στο Αλικάντε της Ισπανίας και με το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μάλτας, με 4,3 αστέρια έκαστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 11η θέση με βαθμολογία 4,2 αστέρια, βρίσκεται το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
Στην Ελλάδα και το… δεύτερο χειρότερο αεροδρόμιο της Ευρώπης
Επειδή βέβαια το τέλειο δεν υπάρχει πουθενά εκτός από την κορυφή της λίστας, ελληνικό αεροδρόμιο συναντάμε… και στον πάτο της λίστας!
Συγκεκριμένα, στην προτελευταία θέση, την 85η, με βαθμολογία μόλις 2,8 αστέρια στα 5, βρίσκεται ο Κρατικός Aερολιμένας Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» στην Κρήτη.

Σε συνολικά 14.000 κριτικές έχει μόλις 2.7 αστέρια στην Google, με το αεροδρόμιο του Μπορντό στη Γαλλία να είναι το μόνο χειρότερο από αυτό σε ολόκληρη την Ευρώπη.
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)





































![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442