Νότης Μηταράκης: Έκλεισε η δομή καραντίνας στη Χίο – «Ήταν μια ρεαλιστική λύση για την πανδημία»
Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως με τη δημιουργία της δομής καραντίνας, αντιμετωπίσαμε την διάδοση και εξάπλωση του κοροναϊού, «δίχως να δημιουργηθεί συμφόρηση περιστατικών covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείου Χίου».
Στο οριστικό κλείσιμο της δομής καραντίνας αιτούντων άσυλο της Χίου προχώρησε το πρωί του Σαββάτου το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, παρουσία του υπουργού, Νότη Μηταράκη, του δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη και του διοικητή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, Παναγιώτη Κιμουρτζή.
«Σήμερα, δύο χρόνια μετά την έξαρση της πανδημίας του Covid-19, κλείνουμε τη δομή καραντίνας αιτούντων άσυλο στη Λευκωνιά. Με τη δημιουργία της, την απομόνωση και την εξειδικευμένη υγειονομική φροντίδα των νεοεισερχόμενων πολιτών τρίτων χωρών, αντιμετωπίσαμε την διάδοση και εξάπλωση του κορονοϊού, δίχως να δημιουργηθεί συμφόρηση περιστατικών covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείου Χίου, σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο», δήλωσε ο Νότης Μηταράκης.
«Ήταν μια ρεαλιστική λύση»
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε πως η λειτουργία της δομής καραντίνας ήταν μια «ρεαλιστική λύση, στην εποχή της πανδημίας, μια ρεαλιστική λύση απέναντι σε ανεδαφικές προτάσεις που κάποιοι υποστήριξαν».
Και προσέθεσε ότι, «όπως αποδείχθηκε, δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα ούτε στην περιοχή του Καρφά, όπως υποστήριζαν διάφοροι τότε, αλλά ούτε στο νησί γενικότερα».

Η δομή, η οποία δημιουργήθηκε κατά την έξαρση της πανδημίας του κοροναϊού για να εξυπηρετήσει τις έκτακτες υγειονομικές ανάγκες του νησιού, αναφορικά με τους μετανάστες και πρόσφυγες που έφταναν στο νησί την περίοδο εκείνη, αποτέλεσε – όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο – «δίχτυ προστασίας για την τοπική κοινωνία της Χίου».
«Ο κύκλος λειτουργίας της σήμερα ολοκληρώθηκε, καθώς αντιμετωπίστηκαν οι έκτακτες ανάγκες που είχαν προκύψει, δίχως να επηρεάσουν τις υγειονομικές συνθήκες του νησιού», καταλήγει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Γιατί αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση ο Εργκίν Αταμάν…
- Ιστορικό Όσκαρ για την Ότομ Ντάραλντ Άρκαποου
- Χούντα ντυμένη Δημοκρατία: Πρώτη σύγκληση του κοινοβουλίου της Μιανμάρ υπό τον έλεγχο του στρατού
- O Ρισόν Χολμς κατέβασε τις φωτογραφίες με τον Παναθηναϊκό και μετά άλλαξε γνώμη
- Δολοφονία 20χρονου στη Θεσσαλονίκη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά τη φονική συμπλοκή
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Δευτέρας
- Ξανά πρόεδρος της Μπαρτσελόνα ο Λαπόρτα και το… γλέντησε με την ψυχή του (pic, vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 16.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/davide-venturelli-lh0mqRUCrok-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442