Γερμανία: Δεν θα υποχωρήσουμε στο θέμα της Ουκρανίας μόνο και μόνο λόγω της ενεργειακής κρίσης
Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας δήλωσε πως «όποιος λέει ότι η Γερμανία θα αποβιομηχανοποιηθεί, κάνει υπολογισμούς χωρίς την αποφασιστικότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης».
Η Γερμανία δεν θα υποχωρήσει στο θέμα του πολέμου της Ουκρανίας, παρά την ενεργειακή κρίση, τονίζει ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, απευθυνόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σημειώνεται ότι ο Πούτιν δήλωσε ότι «πρέπει να δει με ηρεμία πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η κυβέρνηση και αυτή η δημοκρατία».
«Εάν προκύψει ανάγκη, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με την ίδια συνέπεια και ταχύτητα», δηλώνει ο Χάμπεκ στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag και επισημαίνει ότι παρά τον περιορισμό κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 25%, η παραγωγή της γερμανικής βιομηχανίας μειώθηκε μόνο κατά 1,4%.
«Αυτό δείχνει ότι είναι εφικτό να υπάρχει κέρδος στην αποδοτικότητα. Υπό την πίεση των τιμών, είμαστε σε θέση να δώσουμε απαντήσεις, που συνάδουν με τους όρους της οικονομίας της αγοράς. Αυτό δείχνει πόσο ανθεκτική είναι η χώρα», σημειώνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.
«Όποιος λέει ότι η Γερμανία θα αποβιομηχανοποιηθεί, κάνει υπολογισμούς χωρίς την αποφασιστικότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», λέει χαρακτηριστικά ο «πράσινος» υπουργός Οικονομίας.
Στερεύουν τα αποθέματα λιγνίτη
Παρά την αποφασιστικότητα του Γερμανού υπουργού, γεγονός είναι ότι περιμένουν δύσκολοι μήνες την χώρα του, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος έλλειψης λιγνίτη τόσο στη Γερμανία, όσο και στην Πολωνία, λόγω της αύξησης στη χρήση.
Τα σοβαρότερα προβλήματα αναμένονται τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, ενόψει της χειμερινής περιόδου, οι ευρωπαϊκοί φορείς εκμετάλλευσης δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας εκφράζουν έντονη ανησυχία, ειδικά για τα αποθέματα στη Γερμανία και την Πολωνία.
- Ισραήλ: Υπέγραψε συμφωνία ασφαλείας με τη Γερμανία – Στο στόχαστρο Ιράν, Χαμάς, Χεζμπολάχ, Χούθι
- Ρεάλ Μαδρίτης: Στόχος τα 300 εκατ. ευρώ από τη φανέλα
- Κρήτη: Απολογείται σήμερα ο 54χρονος πατέρας που κατηγορείται ότι βίαζε τις κόρες του
- Δίκη υποκλοπών: Τα e-mails που «καίνε» τον Σωτήρη Ντάλα για τη συνεργασία της Krikel με τους ισραηλινούς της Elbit Systems
- Η Σαβίνα Γιαννάτου και ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης συναντιούνται στο Theatre Of the No
- Κυρ. Μητσοτάκης: «Συννεφιασμένη» η επέτειος των 10 χρόνων αρχηγίας του στη ΝΔ, παρά τις θριαμβολογίες
- Η αντιπολιτική δεν μπορεί να είναι η απάντηση – γιατί τότε απλώς θα έχουμε Μητσοτάκη για πάντα
- Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις: Όσα πρέπει να ξέρετε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)
























![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442