Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Και άλλα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard θα στείλει η Γερμανία

Ουκρανία: Και άλλα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard θα στείλει η Γερμανία

Αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard υποσχέθηκε να στείλει το Βερολίνο στο Κίεβο, τα οποία θα προέλθουν είτε από αποθήκες της αμυντικής βιομηχανίας είτε από το Κατάρ όπου βρίσκονται για τη φύλαξη σταδίων ποδοσφαίρου.

Το Βερολίνο ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως σκοπεύει να στείλει κι άλλα τεθωρακισμένα οχήματα εφοδιασμένα με δίδυμα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Christian Charisius/Reuters), δήλωσε χθες ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Εχουν παραδοθεί 30 συστήματα

Λεπτομέρειες δεν θα δημοσιοποιηθούν παρά μετά την παράδοση των οπλικών συστημάτων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του καγκελαρίου Ολαφ Σολτς.

Δείτε ακόμα – Ρωσικό δημοσίευμα: Ανυπεράσπιστοι οι Ελληνες απέναντι στην Τουρκία για χάρη της Ουκρανίας

Σύμφωνα με τον κ. Χέμπεστραϊτ, τα αντιαεροπορικά δεν θα προέλθουν από τα αποθέματα του γερμανικού στρατού, που παρέλαβε τα τελευταία πριν δέκα χρόνια, αλλά είτε από αποθήκες της αμυντικής βιομηχανίας είτε από το Κατάρ, όπου στάδια στα οποία διεξάγονται οι αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου φυλάσσονται από τέτοια άρματα.

Ως αυτό το στάδιο έχουν παραδοθεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις 30 τέτοια αντιαεροπορικά συστήματα από τα αποθέματα της γερμανικής κατασκευάστριας KMW, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Προχωρημένα ρωσικά συστήματα

Στο μεταξύ, ο υπουργός αμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε χθες Τετάρτη ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τώρα νέα προχωρημένα οπλικά συστήματα στην Ουκρανία.

«Πρέπει να συνεχίσουμε τον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργία υποσχόμενων συστημάτων με τη συνεπακόλουθη χρήση τους στη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», δήλωσε ο Σεργκέι Σοϊγκού σε συνάντηση στρατηγών στο υπουργείο Αμυνας.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024