Σεισμός στην Εύβοια: Η στιγμή που ο Εγκέλαδος σκορπάει τον τρόμο
Πολλά σπίτια στους Ζάρακες της Νότιας Εύβοιας έχουν υποστεί ζημιές. Υπάρχουν ρωγμές στους τοίχους μάλιστα με το δεύτερο μεγάλο σεισμό οι τοίχοι άνοιξαν περισσότερο.
Στα αυτοκίνητά τους πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι στους Ζάρακες Ευβοίας μετά τον δεύτερο μεγάλο σεισμό που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Περισσότερα από δέκα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ενώ οι μετασεισμοί έχουν ξεπεράσει τους ογδόντα.
- Διαβάστε επίσης: Οι σεισμολόγοι ζωντανεύουν τις μνήμες από τον σεισμό του 1981 – Τι είχε συμβεί τότε και γιατί φοβούνται τώρα
Η κάμερα του Star κατέγραψε την αγωνία των κατοίκων καθώς είναι η πρώτη φορά, όπως λένε, που παρατηρείται τόσο έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή τους.
Δείτε τη στιγμή που χτυπάει ο Εγκέλαδος:
Στο βίντεο ντοκουμέντο διακρίνεται ο ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ, ο οποίος ανοίγει την πόρτα για να φύγει τρέχοντας από το κατάστημά του. Η γη τρέμει κάτω από τα πόδια του.
«Τα σπίτια πήγανε και ήρθανε πολλές φορές και βουή πολλή, όσο πάμε πίσω 100 χρόνια δεν έχει κάνει σεισμό εδώ» είπε κάτοικος της περιοχής.
Πολλά σπίτια στους Ζάρακες της Νότιας Εύβοιας έχουν υποστεί ζημιές. Υπάρχουν ρωγμές στους τοίχους μάλιστα με το δεύτερο μεγάλο σεισμό οι τοίχοι άνοιξαν περισσότερο.
«Πεταχτήκαμε»
Το νέο ρήγμα που ξύπνησε στη Νότια Εύβοια, δίνοντας δύο ισχυρούς σεισμούς σε λιγότερο από 24 ώρες , έχει προκαλέσει τρόμο και ανασφάλεια στους κατοίκους.
«Αν πεταχτήκαμε; Βέβαια. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές μπαίναμε και βγαίναμε» περιέγραψε κάτοικος.
Η δεύτερη σεισμική δόνηση εντάσεως πέντε Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις δέκα το βράδυ νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας και είχε εστιακό βάθος 9 χιλιομέτρων.
Περισσότερα από δέκα σπίτια υπέστησαν ζημιές ενώ στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό του σχολείο του χωριού δεν έγινε μάθημα.
Από νωρίς το πρωί κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών έκαναν αυτοψία στα σπίτια για να διαπιστώσουν εάν οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να μείνουν με ασφάλεια.
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)



























































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442