Αλλάζει όψη η κεντρική πλατεία του Δήμου Αριστοτέλη
Ο Δήμος Αριστοτέλη δημοπράτησε σήμερα το έργο που αφορά τη διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας της Αρναίας, με προϋπολογισμό 561.936,38 € (με ΦΠΑ), χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Ολική ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της πόλης επιχειρεί ο Δήμος Αριστοτέλη, μετά την σημερινή δημοπράτηση του έργου το οποίο περιλαμβάνει:
Τη διάστρωση των καλντεριμιών με φυσική πέτρα Αρναίας και του δρόμου με φυσικό κυβόλιθο ώστε να υπάρχει ομοιογένεια με τη γύρω περιοχή αλλά ταυτόχρονα και ομαλή κίνηση των οχημάτων. Τη δημιουργία παρτέριων με χαμηλή φύτευση, κατά μήκος του δρόμου, τα οποία θα οριοθετούν το δρόμο διέλευσης των οχημάτων και την τοποθέτηση καθισμάτων κατασκευασμένα από πέτρα και ξύλο καστανιάς.
Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη διαμόρφωση του χώρου γύρω από τον πλάτανο. Θα γίνει ανοιχτή διαμόρφωση με διαβαθμίσεις, στην οποία το τρεχούμενο νερό της πηγής θα ρέει σε ύψος που θα εξυπηρετεί τη χρήση του από τους καθήμενους. Επίσης θα διαμορφωθεί ένας χώρος συγκέντρωσης των κατοίκων για την πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων.
Τέλος για τη σκίαση των καταστημάτων θα τοποθετηθούν σύμμεικτης κατασκευής βιοκλιματικές πέργκολες, από ξύλο καστανιάς, και μηχανισμό περιστρεφόμενων περσίδων από αλουμίνιο.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα, την Άνοιξη θα έχει αναδειχτεί οριστικά ανάδοχος εργολάβος και θα έχει συμβασιοποιηθεί το έργο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας