Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ηράκλειο: Ένα μεγάλο πάρκο δημιουργείται στη πόλη

Ηράκλειο: Ένα μεγάλο πάρκο δημιουργείται στη πόλη

Ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα στο Ηράκλειο έχει μπει σε φάση υλοποίησης. Η συνολική παρέμβαση εκτείνεται στα 14 στρέμματα.

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η δημιουργία ενός εκ των μεγαλυτέρων χώρων πρασίνου στο Ηράκλειου, με την  σύμβαση που υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Η σύμβαση αφορά στην ανάπλαση τριών τμημάτων του Πάρκου Ερυθραίας, οι οποίοι βρίσκονται μεταξύ των οδών Μιχαήλ Ηλιάκη και Νικ. Καμπιτάκη.

To σύνολο της έκτασης στην οποία θα πραγματοποιηθεί η παρέμβαση στο Ηράκλειο είναι 14 στρέμματα, από τα οποία τα 6,7 είναι κοινόχρηστοι χώροι και τα υπόλοιπα  7,3 παράπλευροι οδοί και πεζοδρόμια.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός σχετικά: «η διαμόρφωση  του Πάρκου Ερυθραίας αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής αλλά και ολόκληρου του Ηρακλείου. Είναι ένα πραγματικά σημαντικό έργο που θα δώσει στο Ηράκλειο ένα μεγάλο και σύγχρονο χώρο πρασίνου, άθλησης και αναψυχής,  θα αναβαθμίσει ουσιωδώς την ποιότητα ζωής των δημοτών, ενώ θα αποτελέσει πόλο έλξης και για τους επισκέπτες της πόλης».

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 18 μήνες και  οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν  άμεσα. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LifeGrin και ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Στοιχεία για το έργο

Αν και οι κοινόχρηστοι χώροι , χωρίζονται μεταξύ τους από κάθετους δρόμους, η μελέτη έθεσε σαν στόχο την ενοποίησή τους σχεδιαστικά και λειτουργικά. Αυτό επιτυγχάνεται  με τη χάραξη μίας συνεχόμενης διαδρομής πεζών μήκους περίπου 400 μέτρων και ενός παράλληλου  ποδηλατοδρόμου διπλής κατεύθυνσης ίδιου μήκους. Οι δύο αυτές πορείες αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της νέας διαμόρφωσης, εκατέρωθεν της οποίας  «στήνονται» οι νέες προτεινόμενες χρήσεις και δραστηριότητες: περιοχές πρασίνου, περιοχές ανάπαυσης, σημεία στάθμευσης ποδηλάτων, χώρος με τραπεζόπαγκους και μία μικρή παιδική χαρά.

Για την ενίσχυση της σύνδεσης των κοινόχρηστων χώρων επιλέχτηκε να γίνει ιδιαίτερος χειρισμός στα σημεία συνάντηση τους, δηλαδή στα σημεία διασταύρωσης των δύο παράλληλων οδών Μιχαήλ Ηλιάκη και Νικ. Καμπιτάκη με τις κάθετες οδούς. Έτσι επιλέγεται οι διασταυρώσεις αυτές να υπερυψωθούν και να επιστρωθούν με κυβόλιθο διαφορετικό από  τους υπόλοιπους δρόμους.  

Για την καλύτερη συλλογή των ομβρίων κατασκευάζονται νέες σχάρες υδροσυλλογής προσαρμοσμένες στη νέα μελέτη.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024