Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόληψη

Πρόληψη

Η πρωθυπουργική γραμμή περί επικοινωνιακής μετριοπάθειας και πρακτικής κινητοποίησης δείχνει να έχει χαραχτεί με τη σκέψη στην... πρόληψη

Η προσπάθεια αντιμετώπισης της «εισαγόμενης ακρίβειας», λέει σύσσωμη η κυβέρνηση, είναι μια δυναμική διαδικασία, καθημερινή. «Στην κοινωνία ζούμε, καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει» έλεγε χθες ο πορτ παρόλ Γιάννης Οικονόμου στην κατεύθυνση να καλλιεργείται στους πολίτες η εικόνα μιας κυβέρνησης που αναγνωρίζει τις δυσκολίες του κόσμου, που στέκει πάνω από το πρόβλημα και που δεσμεύεται πως οτιδήποτε εντάσσεται στα δημοσιονομικά όρια θα αξιοποιείται προς ενίσχυση-στήριξη όσων έχουν ανάγκη. Είναι περίπου η κατεύθυνση που ο Μητσοτάκης έχει δώσει τελευταία στην ομάδα του, ζητώντας ευθέως σεμνότητα (στην επικοινωνία). «Να είμαστε απολύτως εναρμονισμένοι με τα συναισθήματα των πολιτών στον πολιτικό μας λόγο» όπως ήταν η ακριβής φράση του σε μία κλειστή γαλάζια συνεδρίαση.

Ο ίδιος έχει χαράξει άλλη μια κατεύθυνση και μάλιστα ως προτεραιότητα: να βρεθούν τρόποι ώστε να περιοριστεί η μετακύλιση του ενεργειακού κόστους στο ράφι, στην καθημερινότητα των νοικοκυριών δηλαδή. Εξού και τα κυβερνητικά στελέχη μιλούν τώρα για εντατικούς – αμείλικτους λένε – ελέγχους κατά της αισχροκέρδειας στην αγορά. Στο μεταξύ ο κόσμος πηγαίνει στο σουπερμάρκετ, στο κρεοπωλείο και στον φούρνο, βάζει βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης, ανεβοκατεβαίνει τον διάδρομο με τους πάγκους της λαϊκής αγοράς και βγάζει συμπεράσματα. Ακούει και διαβάζει για αναθεωρήσεις προβλέψεων επί τα χείρω, για πληθωρισμό «ενέργειας και τροφίμων» και για την ταχύτερη μετάδοσή του – σύμφωνα με την ΕΚΤ – στον δομικό πληθωρισμό και, αν χτυπήσει το τηλέφωνο, απαντά στη δημοσκόπηση ότι αγωνιά για ό,τι έρχεται. Ακούν για τον εισαγόμενο πληθωρισμό αλλά τους καίει η τσέπη τους.

Η πρωθυπουργική γραμμή περί επικοινωνιακής μετριοπάθειας και πρακτικής κινητοποίησης δείχνει να έχει χαραχτεί με τη σκέψη στην… πρόληψη. Στην αποφυγή τυχόν λαθών που στην πιεστική συγκυρία δύσκολα θα διορθώνονταν. Στη γαλάζια παράταξη δείχνουν να αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιθώριο, όσο κι αν η ΝΔ διατηρεί – δημοσκοπικά – το προβάδισμα.

Μένει να φανεί εάν θα γίνουν ουσιαστικά βήματα. Για αρχή και αφού τέτοιες είναι οι κεντρικές οδηγίες θα φανεί εάν αντιλαμβάνονται όλοι αυτό το νέο «σεμνά και ταπεινά» και εάν οι έλεγχοι θα φέρουν αποτέλεσμα ή αν θα μείνουν «αμείλικτοι» στη θεωρία.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024