Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό στον Καναδά: Συνέλαβαν τον δεύτερο δράστη των επιθέσεων - Ο άλλος είχε βρεθεί νεκρός

Μακελειό στον Καναδά: Συνέλαβαν τον δεύτερο δράστη των επιθέσεων – Ο άλλος είχε βρεθεί νεκρός

Μετά από ανθρωποκυνηγητό τεσσάρων ημερών, η αστυνομία συνέλαβε τον Μάιλς Σάντερσον, έναν από τους δύο ύποπτους για τις επιθέσεις με μαχαίρι που άφησαν πίσω τους 10 νεκρούς και 18 τραυματίες στην επαρχία Σασκάτσουαν του δυτικού Καναδά.

Συνελήφθη ο δεύτερος από τους δύο αδερφούς που αναζητούσε η αστυνομία μετά τις επιθέσεις με μαχαίρι, που προκάλεσαν τον θάνατο 10 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 18, στην επαρχία Σασκάτσουαν του δυτικού Καναδά, δήλωσαν οι αρχές (στη φωτογραφία του Reuters/Valerie Zink, επάνω, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων αναζητούν παρηγοριά ο ένας στην αγκαλιά του άλλου).

«Εντοπίστηκε και συνελήφθη»

«Ο Μάιλς Σάντερσον εντοπίστηκε και συνελήφθη από την αστυνομία κοντά στο Ρόσθερν του Σασκάτσουαν, περίπου στις 3:30 μ.μ. σήμερα (00:30 ώρα Ελλάδας, σήμερα Πέμπτη)», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Δείτε ακόμα – Καναδάς: Αναφορές για «πολλά θύματα» μετά την επίθεση ενόπλου στην πόλη Λάνγκλεϊ

«Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια σε σχέση με αυτήν την έρευνα». Το Ρόσθερν βρίσκεται περίπου 80 μίλια νοτιοδυτικά της κοινότητας των αυτοχθόνων όπου σημειωθήκαν οι περισσότερες επιθέσεις.

Η είδηση της σύλληψης ήρθε λίγο αφότου οι αρχές δημοσίευσαν τα ονόματα των θυμάτων που σκοτώθηκαν στο μακελειό της Κυριακής.

Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες από 23 ως 78 ετών. Οι τραυματίες είναι ένας «έφηβος» και δεκαεπτά ενήλικοι, κατά την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Δέκα ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται και τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Γνωστός στην αστυνομία

Γνωστός στην αστυνομία και στη δικαιοσύνη για την εμπλοκή του σε βία επεισόδια και κλοπές, ο Μάιλς Σάντερσον καταζητείτο ήδη από τον Μάιο, διότι δεν είχε τηρήσει τους όρους της απελευθέρωσής του από τη δικαιοσύνη.

Τη Δευτέρα βρέθηκε το πτώμα του αδελφού του Ντέιμιεν Σάντερσον, που φέρεται να ήταν συνεργός του. Εφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι και εντοπίστηκε κοντά στον τόπο των εγκλημάτων.


Οι φερόμενοι ως δράστες του μακελειού: Αριστερά ο Ντέιμιεν Σάντερσον που βρέθηκε νεκρός και δεξιά ο αδελφός του Μάιλς που συνελήφθη

Οι συνθήκες υπό τις οποίες βρήκε τον θάνατο μένουν να εξιχνιαστούν, όμως ενδέχεται να δολοφονήθηκε από τον αδελφό του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ορισμένα από τα θύματα του μακελειού ήταν στόχοι των δύο αδελφών, άλλα όμως χτυπήθηκαν στην τύχη.

Στον Καναδά, οι αυτόχθονες αποτελούν περίπου το 5% των 38 εκατομμυρίων κατοίκων. Ζουν συχνά σε κοινότητες μαστιζόμενες από την ανεργία και τη φτώχεια. Μετατρέπονται πιο συχνά σε θύματα ανθρωποκτονιών.

Αλληλουχία επιθέσεων

Τα τελευταία χρόνια, ο Καναδάς βίωσε αλληλουχία επιθέσεων σπάνιας βιαιότητας για τη χώρα αυτή.
Τον Απρίλιο του 2020, ένοπλος μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό δολοφόνησε 22 ανθρώπους στη Νέα Σκοτία.

Τον Ιανουάριο του 2017, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σε επιθέσεις κοντά σε τέμενος του Κεμπέκ.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024