Ραδιοφωνικός δημοσιογράφος έπεσε νεκρός χθες Τρίτη από σφαίρες στη βόρεια Παραγουάη, στην Πέδρο Χουάν Καβαγιέρο, πόλη πάνω στα σύνορα με τη Βραζιλία, ο δήμαρχος της οποίας έδινε αγώνα εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών και της διαφθοράς σε τοπικό επίπεδο, και δολοφονήθηκε επίσης τον Μάιο.
Βρέθηκαν δέκα κάλυκες
Ο Ουμπέρτο Αντρές Κορονέλ Γοδόι, 33 ετών (φωτογραφία, επάνω, από Divulgação/correiodoestado.com.br), δολοφονήθηκε, καθώς ετοιμαζόταν να βγει από το αυτοκίνητό του, από άνδρα που επέβαινε σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του, σύμφωνα με την αστυνομία.
Η επίθεση σημειώθηκε πολύ κοντά στον ραδιοφωνικό σταθμό Amambay, στον οποίο ο άτυχος δημοσιογράφος επρόκειτο να υποβάλει παραίτηση.
Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν δέκα κάλυκες από σφαίρες για πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών.
Ο Ουμπέρτο Κορονέλ είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του τον Ιούνιο, γεγονός που κατήγγειλε στην αστυνομία, δήλωσε στον Τύπο ο επικεφαλής της διεύθυνσης πρόληψης εγκλημάτων της επαρχίας Αμαμπάι, ο Νέρι Πορτίγιο.
«Κατήγγειλε πως του είχαν πει να σιωπήσει και να σταματήσει να ερευνά ορισμένα πράγματα», σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας.
Αρνήθηκε προστασία
Ο κ. Πορτίγιο διαβεβαίωσε ακόμη πως τού είχε προταθεί τότε να τού διατεθεί αστυνομική προστασία, αλλά ο δημοσιογράφος αρνήθηκε.
Ο δήμαρχος της Πέδρο Χουάν Καβαγιέρο, ο Χοσέ Κάρλος Ασεβέδο, 51 ετών, δολοφονήθηκε τη 17η Μαΐου, όταν άγνωστοι τον γάζωσαν καθώς έβγαινε από συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο αιρετός είχε πάρει σθεναρά θέση εναντίον της ατιμωρησίας των συμμοριών στην πόλη αυτή πάνω στα σύνορα με τη Βραζιλία, απέναντι στη βραζιλιάνικη πόλη Πόντα Πόρα.
Ο δρόμος που συνδέει τις δύο πόλεις είναι διαβόητος επειδή γίνεται εκεί λαθρεμπόριο ειδών κάθε λογής, συμπεριλαμβανομένων ναρκωτικών.
Η ανιψιά του δημάρχου Ασεβέδο είχε δολοφονηθεί το 2021.
Στην επαρχία Αμαμπάι, της οποίας η «Πεδροχουάν», όπως τη λένε οι ντόπιοι, είναι η πρωτεύουσα, ο δείκτης ανθρωποκτονιών έφθασε το 2020 πάνω από τις 70 ανά 100.000 κατοίκους — ήταν, με άλλα λόγια, δεκαπλάσιος από τον εθνικό μέσο όρο.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας