Υποκλοπές – Παφίλης: Το ΚΚΕ θέλει εξεταστική για την υπόθεση Ανδρουλάκη και τις συνακροάσεις στον Περισσό
«Δεν αποκλείουμε να καταθέσουμε και δικιά μας ξεχωριστή πρόταση και να απαιτήσουμε να συμπεριληφθεί [...] στην τελική πρόταση» απάντησε μεταξύ άλλων ο Θ. Παφίλης ερωτηθείς για τη στάση του ΚΚΕ στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ερωτηθείς για την πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί, γιατί είναι λίγο ασαφή τα πράγματα. Δεν αποκλείουμε να καταθέσουμε και δικιά μας ξεχωριστή πρόταση και να απαιτήσουμε να συμπεριληφθεί, αφού όλοι θέλουν φως και διαφάνεια άπλετη, εντός ή εκτός εισαγωγικών, και να την συμπεριλάβουν και στην τελική πρόταση».
Τερατώδες θεσμικό πλαίσιο που καταργεί οποιοδήποτε απόρρητο και δικαίωμα
Ολόκληρη η δήλωση του Θανάση Παφίλη έχει ως εξής:
«Το ΚΚΕ στηρίζει τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει και την υπόθεση Ανδρουλάκη και την υπόθεση άλλων δημοσιογράφων και την υπόθεση έξι χρόνων από την παρακολούθηση των γραφείων της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πιο σημαντικό θεωρούμε, πέρα από τις προσπάθειες που θα κάνουμε, όπως κάνουμε πάντα, για να χυθεί άπλετο φως, όσο είναι δυνατόν, είναι να αναδειχθεί το τερατώδες θεσμικό πλαίσιο που όχι μόνο δεν προστατεύει αλλά καταργεί οποιοδήποτε απόρρητο και οποιοδήποτε τέτοιο δικαίωμα.
»Για αυτό τα υπόλοιπα κόμματα δεν βγάζουν άχνα, γιατί το έχουν ψηφίσει όλοι και τώρα επικεντρώνονται στο να ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλο».
Θα δούμε
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ στην πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο κ. Παφίλης απάντησε:
«Θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί, γιατί είναι λίγο ασαφή τα πράγματα. Δεν αποκλείουμε να καταθέσουμε και δικιά μας ξεχωριστή πρόταση και να απαιτήσουμε να συμπεριληφθεί, αφού όλοι θέλουν φως και διαφάνεια άπλετη, εντός ή εκτός εισαγωγικών, και να την συμπεριλάβουν και στην τελική πρόταση».
📌Δήλωση του Θ. Παφίλη, μέλους της ΚΕ & κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής 🔴Το ΚΚΕ στηρίζει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις του Ν. Ανδρουλάκη, δημοσιογράφων & του τηλεφ. κέντρου του ΚΚΕ.https://t.co/S8XPWpPYcD
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.