Γερμανία: Το 16% των βιομηχανιών έχει ήδη μειώσει τα επίπεδα παραγωγής λόγω των ενεργειακών τιμών
Σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (DIHK) που δημοσιεύει η σημερινή Handelasblatt
Πολλές γερμανικές βιομηχανίες έχουν ήδη προχωρήσει σε περικοπή της παραγωγής τους λόγω της εκτόξευσης των ενεργειακών τιμών. Αυτό έδειξε έρευνα που διεξήγαγε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της χώρας (DIHK), το αποτέλεσμα της οποίας κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις του πολέμου και της ρωσικής εισβολής στη βιομηχανική μηχανή της χώρας και την πορεία της οικονομίας συνολικά.
Η έρευνα μεταξύ 3.500 εταιρειών της κυριότερης οικονομικής δύναμης της Ευρώπης έδειξε πως το 16% έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση του ρυθμού παραγωγής ή σε μερικές περικοπές σε επιμέρους λειτουργίες, σαν αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Handelsblatt.
Διαβάστε επίσης: «Πατατράκ» για την Uniper – «Τρέχουν» να διασώσουν τον ενεργειακό κολοσσό
Ιδιαίτερα ανησυχητικά μηνύματα
«Πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητικά νούμερα. Αποδεικνύουν το βάρος που δημιουργούν οι επίμονα υψηλές ενεργειακές τιμές» σχολίασε ο πρόεδρος του DIHK, Πέτερ Άντριαν.
Το πρόβλημα βέβαια ξεκινά από την υψηλή εξάρτηση της Γερμανίας από τις ενεργειακές ροές από τη Ρωσία. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει κάνει προσπάθεια για να βελτιώσει την ανεξαρτησία της αναζητώντας εναλλακτικούς προμηθευτές και εντείνοντας τη χρήση εναλλακτικών ενεργειακών πόρων.
Σε πρώτη φάση η Μόσχα ξεκίνησε και πάλι τις ροές φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1, έστω και με περιορισμένο ρυθμό, όμως παραμένει ο κίνδυνος να αποφασίσει να κλείσει τελείως τις στρόφιγγες.
Η απειλή αυτή έχει ήδη ωθήσει τη Γερμανία σε επιπλέον μέτρα και την ενεργοποίηση και του δεύτερου από τα τρία στάδια του σχεδίου έκτακτης ανάγκης που έχει καταρτίσει.
- Αεροπορική εταιρεία στην Ολλανδία ακυρώνει πτήσεις λόγω της αύξησης του κόστους των καυσίμων
- Ο Αρμπελόα φεύγει και η λίστα είναι έτοιμη
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442