Το 51% πάντως των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας πλήττουν τελικά περισσότερο τη Γερμανία

Να χρησιμοποιήσουν λιγότερη θέρμανση τον επόμενο χειμώνα σκοπεύουν δύο στους τρεις Γερμανούς, ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ορθή την προτεραιότητα που δίδεται στα νοικοκυριά σε περίπτωση πραγματικής ανεπάρκειας φυσικού αερίου. Ενεργειακή επάρκεια: Το σχέδιο των τεσσάρων σημείων που εξετάζει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και ntv, το 66% των Γερμανών σκοπεύει να περιορίσει τη θέρμανση στο σπίτι, αλλά το 33% δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να το κάνει.

Διαβάστε επίσης: Ενεργειακή κρίση: Τοξικό κοκτέιλ από το 6ο πανδημικό κύμα και την έλλειψη πετρελαίου – Πρωτόγνωρος χειμώνας

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Σε ό,τι αφορά το κρατικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση έλλειψης φυσικού αερίου, το 58% εκτιμά ότι, ορθώς το επίπεδο 3 δίνει προτεραιότητα στα νοικοκυριά έναντι της βιομηχανίας, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 34%.

Διαβάστε επίσης: G20: Η ενεργειακή κρίση στο επίκεντρο των συζητήσεων

Στο μεταξύ, αναλυτές της Deutsche Bank σημειώνουν ότι ορισμένα γερμανικά νοικοκυριά θα αναγκαστούν να θερμάνουν τα σπίτια τους με ξύλα αντί για φυσικό αέριο τον φετινό χειμώνα.

Ενεργειακή κρίση: Προειδοποίηση για «σκληρό χειμώνα» με δελτίο σε ρεύμα και καύσιμαοΙ

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η ζήτηση για φυσικό αέριο στη Γερμανία τους επόμενους μήνες θα παραμείνει 10% κάτω από το επίπεδο πριν από ένα χρόνο, λόγω της αποταμίευσης των νοικοκυριών, της βιομηχανίας και των υπηρεσιών. Μακρόν: Κλείστε τα φώτα, ετοιμαστείτε για ρεύμα «με σύνεση»

Η Deutsche Bank προσθέτει επίσης ότι στο πλαίσιο αυτό, αρκετοί θα αναζητήσουν άλλες πηγές ενέργειας, όπως άνθρακα και λιγνίτης στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, ξύλο για θέρμανση όπου είναι δυνατόν, στροφή σε παράγωγα πετρελαίου στη βιομηχανία κ.λπ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr