Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος: Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις στα Βατερά

Λέσβος: Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις στα Βατερά

Οι δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς διαρκώς ενισχύονται

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Λέσβο.

Δυστυχώς και σε αυτήν την φωτιά οι φλόγες έχουν μπει ήδη στα πρώτα σπίτια και στις επιχειρήσεις στον οικισμό Βατερά, ο οποίος είχε εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους πριν από περίπου μία ώρα.

Μεγάλη η ταχύτητα της φωτιάς

Με μεγάλη ταχύτητα εξαπλώνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Καστρί στη Μυτιλήνη, η οποία βρίσκεται πλέον δίπλα στα σπίτια.

Η φωτιά έχει φτάσει στην παραλία των Βατερών, ενώ λίγο πριν από τις 11:30 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, να εκκενώσουν με κατεύθυνση προς Πολιχνίτο.

Η περίπτωση κρίνεται από τις πυροσβεστικές αρχές ιδιαίτερα σοβαρή για αυτό και έχει ενεργοποιηθεί το σύνολο του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού.

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί έγινε προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών που  αποφασίστηκε από το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης.

Η πυρκαγιά κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη με δυο μέτωπα, ένα προς το χωριό Βρίσα και ένα προς τον οικισμό των Βατερών πίσω από το ξενοδοχείο «ΕΙΡΗΝΗ», όπως αναφέρει το stonisi.gr.

Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ήδη έχουν καεί δυο σπίτια ενώ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, επιβεβαίωσε πως έχει καεί και ένα κατάστημα εστίασης.

«Έχουμε κάνει ό,τι χρειάζεται για την εκκένωση, έχουμε επιτάξει ΚΤΕΛ για να απομακρυνθούν οι άνθρωποι με ασφάλεια», ανέφερε.

«Με τη φορά που έχει τώρα ο άνεμος και με την εικόνα που έχω από το μέτωπο, θεωρώ απίθανο να μην καούν κι άλλες οικίες», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Βέρρο, τα μέτωπα αρχικά ήταν δύο τα οποία ωστόσο στην πορεία ενώθηκαν και η φορά των ανέμων τα οδήγησε μέσα στον οικισμό των Βατερών. Η φωτιά έχει φτάσει μερικές δεκάδες μέτρα από τη θάλασσα, με την πυροσβεστική και τις δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο να πηγαίνουν πόρτα-πόρτα για να βεβαιωθούν πως έχουν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι.

Δείτε το βίντεο κατοίκου της περιοχής, στο οποίο αποτυπώνεται η εικόνα από το παραλιακό μέτωπο των Βατερών, εκεί όπου ήδη έφτασε η πυρκαγιά.

Επιχειρούν εναέρια μέρα

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα. Παράλληλα, επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις αποτελούμενες από επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ παρέχεται συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στη θάλασσα των Βατερών έχουν φτάσει πλωτά του Λιμενικού, τα οποία σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο θα απομακρύνουν τον κόσμο.

Ο χάρτης της περιοχής

Ο οικισμός Βατερά είναι παραλιακό μέρος.

Δείτε τον χάρτη με την περιοχή:

Φωτογραφίες και βίντεο από την φωτιά

Φωτογραφίες από lesvosnews.net και βίντεο από κατοίκους της περιοχής τα οποία αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024